Buffé 1
singelmat Snabbakadötpotatis ed olivröra Tisdag M
åndag Äggröraed ufttorkadkinka &penat Torsdag Lammkorved otfruktsstomp &enap Onsdag Tomatsoppaed orv &mulad Kycklingpasta ed citron och etaost Fredag timjan på egen hand En vecka Det är inte alltid så enkelt att äta upp all mat som köps hem, speciellt inte om man bor själv. Lena Söderström, receptkreatör, har här planerat fem middagar där alla (nåja, nästan!) burkar garanterat är tomma efter veckans slut. RECEPT & STYLING LENA SÖDERSTRÖM FOTO LENNART WEIBULL LENA SÖDERSTRÖM ÄR receptkreatör och matstylist som ofta äter middag på egen hand. Ibland passar hon på att gå ut och äta ihop med vänner, men oftast blir det middag hemma, och då lagar hon något enkelt med en liten twist. Vilka fördelar finns med att soloäta? – Det är skönt att ha en stund för sig själv i lugn och ro. Jag brukar alltid kolla på nyheterna i soffan eller bläddra 26 BUFFÉ 2 • 2018 i någon tidning. Har det kommit ut nya, tjocka magasin brukar jag köpa dem och läsa till middagen. Har du något tips till dem som inte gillar att äta på egen hand? – Försök att göra det lite lyxigare. Maten får gärna vara enkel och gå snabbt, men kanske kan man satsa på att duka lite vackert eller ta ett glas vin. Och köpa någon god dessert som man kan se fram emot efter middagen. Har du någon favoriträtt? – Eftersom att jag är med i Korvakademien älskar jag naturligtvis korv, det äter jag väldigt ofta. Annars tycker jag att pasta är gott. Ibland äter jag krabba också. Det äter inte min man, så jag passar på när han är borta. Det är det som är lyxigt med att äta själv – man får bestämma precis allt själv!