Buffé 1
räkna om med portionsomvandlaren på www.buffe.se.
Lena Söderström Bor: Kungsholmen, Stockholm. Yrke: Receptkreatör och matstylist. Jobbar med mat eftersom: Det har sedan barnsben varit min hobby. Jag har alltid drömt om att skriva en kokbok, och nu är jag uppe i ett 20-tal böcker. Lagar ofta: Ugnsrätter eftersom det är så smidigt. Smakkombination jag gillar: Sött med surt. Lyxig pasta LAMMKORV MED ROTFRUKTSSTOMP & SENAP Laga enkelt stomp på morot och potatis. Rivet citronskal ger en frisk twist. FÖR 1 PERSON 1 lammkorv 150 g potatis 150 g morot ½ tsk finrivet citronskal 1 msk hackad timjan salt, svartpeppar 1–2 msk olivolja rostad lök och senap till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. 2. Mosa rotfrukterna med en gaffel eller använd elvisp. Tillsätt olivolja, citronskal, timjan, 1½ krm salt och 1 krm peppar. 3. Grilla eller stek korven. Servera med stompet, rostad lök och senap. KYCKLINGPASTA MED CITRON & TIMJAN Med färdiggrillad kyckling går pastan snabbt att få ihop. PS. Du får en lunchlåda på köpet. FÖR 1 PERSON 100 g valfri pasta 1 färdiggrillad kycklingklubba 1 dl crème fraiche 1 tsk finrivet citronskal 1 dl riven parmesan ³ påse babyspenat (à 65 g) 1 msk hackad timjan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spara ½ dl av pastavattnet. 2. Plocka köttet från kycklingen och skär i mindre bitar. 3. Blanda pastavatten, crème fraiche, ³ av osten. Rör ner i pastan tillsammans med spenaten och kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Toppa pastan med resten av osten och hackad timjan. BUFFÉ 2 • 2018 29