Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 VEGGOGRYTA MED SELLERI & BLOMKÅL Det
ta är en bra basgryta som kan förändras i det oändliga. Du kan ersätta selleristjälkarna med morötter, kål, lök, potatis eller vad du nu gillar och vad som just nu finns i din butik. Gillar du dessutom "indisk" smak på maten så är det naturligtvis en fördel. Ingefära är god att riva ner i grytan. Några droppar citroneller limesaft ger en frisk smak. Vill du ha mer färg så tillsätter du lite gurkmeja. Tycker du om curry så kan du byta ut kardemumman mot curry. Och givetvis kan du också tillsätt lite nykokta linser. FÖR 4 PERSONER 4 gula lökar 1 stånd selleristjälkar 1 blomkålshuvud 2 msk olja 2 vitlöksklyfto r 1 tsk garam masala 1 tsk kardemumma 1 liten , urkärnad chili 3-4 kryddnejlikor 4 tomater eller 1 burk krossade tomater 2-3 dl grönsaksbuljong salt , peppar, GÖR SÅ HÄR: l.Ansa och hacka alla grönsaker. Spara de yttersta, gröna bladen på sellerin. 2. Hetta upp oljan och fräs alla grönsaker och kryddor tillsammans. Dela tomaterna i bitar, tillsätt dem. 3. Späd med grönsaksbuljong eller vatten och låt det hela koka på svag värme tills blomkålen är mjuk, med tuggmotstånd. 4. Lägg på de friska gröna selleribladen på slutet. Bladpersilja blir också bra. Den här gången handlar det om lite ditt och datt i veggosvängen. Dels mina älskade linser. Jo, det är sant, jag är verkligen otroligt förtjust i linser, och nåde den som vågar säga att linser är tråkigt! Dessutom blir det en väldigt läcker veggogryta med indisk doft och till grytan ett indiskt grönsaksris. Skulle man vara känslig för stark mat så vegge av cathrine schuck passar det bra med två "svalkare" i form av yoghurt med banan, och keso med nötter och äpple.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40