Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 "Falukorv är en varmrökt och kokt ko
rv som måste innehålla minst 40 g kött och högst 23 g fett per 100 g för att få heta falukorv. Fettlåg falukorv får endast innehålla 18 g fett per 100 g. Övriga ingredienser som får ingå är fläsk eller fett från svin, högst 4 g potatismjöl samt salt och kryddor. Liknande korvar som inte uppfyller kraven för falukorv kan ha namn som aptitring och stjärnkorv. Dessa korvar innehåller mindre kött och mer bindemedel och är därmed billigare.", ur boken Mat, en faktabok om matvaror i din butik. B i * M T Korv för både stora & små Falukorv är en vara som kan varieras på många sätt och vis. Stefan ger här prov på tre busenkla rätter, rätter som barnen säkert kommer att älska. Del 1 2 FALUBURGARE FÖ R 4 PERSONE R 300 g falukorv 4 hamburgerbröd 2 tomater 1 dl majonnäs V2 dl Bostongurka V2 dl chilisås 1 dl skuren/strimlad isbergssallad GÖ R SÅ HÄR : STEFANS 1. Skär korven i 8 skivor. Dela bröden. Skiva tomaterna. 2. Stek eller grilla korvskivorna på hög värme. 3. Blanda samman majonnäs, bostongurka och chilisås. 4. Fördela salladen på underbröden. Ringla över dressingen. Lägg på korv-, tomat- och brödskivor. AV TONY WALLIN RECEPT : STEFAN TORSTENSSON FOTO : 1'EPE NILSSO N FALU & PASTA MED SENAPS SÅS KORV GRETA FÖ R 4 PERSONE R 400 g falukorv 1 gul lök 300^0 0 g fryst, tärnad potatis 2 äggulor V2 dl svensk senap svartpeppar, ev salt smör till stekning GÖ R SÅ HÄR : 1. Tärna falukorven. Skala och finhacka löken. 2. Fräs frvspotatiscn enligt anvisning på förckningen. 3. Rör samman äggulan med senapen. Blanda detta med korv- och lökhacket. Krydda med peppar och ev lite salt. 4. Smält smöret i en stekpanna, gärna med teflonliknande beläggning. 5. Fräs korvblandningen på svag värme. När allt börjar bli varmt fös ihop blandningen mot kanten och låt "stelna" något. Garnera med t ex tomat och persilja. FÖ R 4 PERSONE R 40 0 g falukorv 1 gul lök 350-40 0 g bandpasta 1 msk smör 1 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 dl mjölk 75 g gorgonzola GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär korven i fingerstora strimlor, eller något tjockare. 2. Skala och finhacka löken. Fräs detta i torr panna med teflonliknande beläggning. 3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. 4. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Fräs under omrörning i några minuter. 5. Häll på grädden, lite i taget, under omrörning. Tillsätt sedan mjölken. Vispa så såsen blir klumpfri. 6. Koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 minuter. Smula ner gorgonsolan och tillsätt korv- och lökfräset. Servera.
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40