Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 PRO STTNNANS BRÖD C A 60 STYCKE N 20
0 g smör eller margarin 2 dl socker 2V2 dl potatismjöl 3 dl vetemjöl S g 1 ä TIL L GARNERING : % dl pärlsocker röd karamellfärg GÖ R SÅ HÄR : l.Sätt ugnen på i75°c. 2. Rör smöret vitt och pösigt, blanda därefter i socker, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig på bakbordet. 3. Blanda, på bakplåtspapper, pärlsocker och karamellfärg. 4. Gör 2 stycken tjocka rullar av degen. Rulla rullarna i pärlsockerfärgen. Låt stå svalt. 5. Skär i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på smord plåt. 6. Grädda i 10-15 minuter. NÖTKROKAR C A 35 STYCKE N 4 dl vetemjöl 100 g malda hasselnötskärnor 200 g smör eller margarin 100 g strösocker GARNERING : blockchoklad choklads trössel GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 2oo° c 2. Blanda vetemjöl och de malda nötterna. Arbeta ihop smör och socker. Tillsätt mjöl och nötter. 3. Arbeta raskt ihop degen på bakbordet. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär bitar, 7-8 cm långa. Böj dem likt hästskor. 4. Grädda i 10-15 minuter. Då kakorna kallnat kan ändarna doppas i smält blockchoklad och chokladströssel. KOKOSDRÖMMAR C A 60 STYCKE N 200 g smör eller margarin IV2 dl socker 100 g kokos 250 g vetemjöl, ca 4 dl 2 tsk vanilj socker IV2 tsk hjorthornssalt GÖ R SÅ HÄR : l.Sätt ugnen på i75°C. 2. Rör smör och socker vitt och poröst. Blanda resterande torra ingredienser och arbeta in blandningen i smörsockersmeten. 3. Rulla små kulor av degen, platta till dem något. Lägg dem på plåt. 4. Grädda i ca 10 minuter. CHOKLADSNITT C A 60 STYCKE N 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 4 msk kakao 1 msk vanilj socker 1 stort ägg 200 g smör eller margarin TIL L PENSLING : 1 uppvispat ägg pärlsocker GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på i75°c 2. Blanda mjöl, socker, kakao och vanilj i en skål, eller direkt på bakbordet. Tillsätt ägget och rumsvarmt matfett. 3. Arbeta degen smidig. Rulla ut till 5 längder, lika långa som plåten. Platta till dem lite. Pensla och strö på pärlsocker. 4. Grädda i 10-12 minuter. Skär längderna i bitar lite på snedden när de fortfarande är varma. JITTERBUGGARE 20-25 STYCKE N MÖRDEG : 2V2 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 g smör eller margarin 1 äggula FYLLNING : 1 äggvita V2 dl strösocker GÖ R SÅ HÄR : l.Sätt ugnen på i75°c 2. Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och kavla ut till en rektangulär kaka. 3. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. 4. Bre massan över mördegen. Rulla ihop degen, långsida mot långsida, till en rulle. Låt stå kallt en stund. 5. Skär rullen i cm-breda skivor. Grädda i 10-15 minuter. RÅGKAKOR C A 40 STYCKE N 3 dl rågsikt 2V2 dl vetemjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin GÖ R SÅ HÄR : l.Sätt ugnen på i75°c 2. Blanda alla ingredienser på bakbordet eller i en matberedare till en smidig deg. 3. Kavla ut degen tunt. Ta ut runda kakor med mått, gör ett litet hål i kanten och nagga kakorna med en gaffel. 4. Grädda i 8-10 minuter.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40