Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 SPRÄNGD ANKA ORANGE FÖ R 4 PERSONE R
2 ankbröst LAGEN : 1 dl socker 2 dl salt 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 1 liten bit ingefära (ca 5 cm) 3 dl vatten SÅSEN : 2 schalottenlökar olivolja 2 dl vin 5 dl kalvfond (ev konc på flaska som blandas ut enligt anvisning) 1 dl färskpressad apelsinsaft 2 msk socker 1 vitlöksklyfta ev maizena/potatismjöl SVAM P & GRÖNT-RAGU : 2 morötter 4 potatisar 8 sparrisar 20 0 g sockerärter 20 0 g kantareller eller annan svamp olivolja gourmetsalt GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med lagen. Koka upp socker, kryddor och vatten. Låt sedan kallna. 2. Lägg i ankbrösten i den svala lagen och ställ kallt i fyra timmar. 3. Sätt ugnen på ioo°c. 4. Snitta ankbrösten på skinnsidan. Bryn brösten med skinnet ner i torr panna. Bryn även hastigt på köttsidan. 5. Lägg ankbrösten på grillgaller och sätt in i ugnen. Ankbrösten är klara (rosa) när innertemperaturen är 58-6o°c. Mät med köttermometer. UNDE R TIDE N 6. Finhacka schalottenlöken. Fräs i olja. Slå på vin, fond, apelsinsaft, socker samt krossad vitlök. Koka ihop såsen något. 7. Red med maizena utrörd i kallt vatten så att såsen får en simmig konsistens. Krydda. 8. Skala och skär morot, potatis och sparris i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. 9. Putsa svampen och skär ev i mindre bitar. Fräs i olja tills vätskan försvunnit. Låt svampen torka på hushållspapper. Fräs den sedan på nytt i het olja så att den får färg. Krydda. 10. Vänd ner svamp och grönt i såsen. Smaka av. 11. Skär ankbrösten i tunna skivor. 12. Lägg upp svamp- och gröntragun på varma tallrikar och lägg ankskivorna ovanpå. Strö över lite gourmetsalt och servera.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40