Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 TÅRT A j LIMO N FÖR 4 PERSONER MÖRDEG
: 100 g smör V2 dl socker 2V2 dl vetemjöl 1 ä g g HALLONSÅS: 200 g hallon 2 msk florsocker några droppar citronsaft CITRONCRÉME: 1 dl nypressad citronsaft 1 dl socker 1 dl vatten ca 4 msk maizena 50 g smör MARÄNG: ca 5 äggvitor (150 g) 3 dl socker 1 dl vatten GARNERING: ev några blad mynta ev chokladspröt eller -bitar 8 GOR SA HAR: 1. MÖRDEGEN. Mixa smör och socker i en matberedare. Blanda snabbt i mjöl tills degen "gått ihop 1 '! Lägg degen i plastfolie och låt den vila ca 1 timme i kylen. 2. Blanda i ägget. Kavla ut degen riktigt tunt. Klä fyra portionsformar som är ca 10 cm i diameter med deg. 3. Klä dem med al-folie och låt vila i ca 30 minuter. 4. Sätt ugnen på 200°c. 5. Baka skalen i ca 15 minuter, tills degen blivit riktigt "torr". 6. HALLONSÅSEN . Mixa hallon, socker och citronsaft. Passera såsen genom en sil för att få bort kärnorna. Ställ kallt till servering. 7. CITRONCRÉMEN. Värm citronsaft, socker och vatten. Red med maizena utrört i lite vatten. Det ska bli en tjock, simmig konsistens. 8. Rör ner smöret och fortsätt att röra tills krämen svalnat. Hit fram kan man förbereda. Resten görs precis före servering. 9. MARÄNGEN. Vispa äggvitan styv. Ytan ska vara vågig. Hetta upp socker och vatten till exakt i2o 0 c. Häll långsamt under vispning i den heta sockerlagen i äggvitan. Undvik att få sockerlag på vispen. 10. Kvl marängen i kallt vattenbad under fortsatt vispning. Skeda över marängen i en spritspåse. 11. MONTERA. Fyll formarna med citroncreme. Spritsa maräng ovanpå. Bränn av marängtopparna med gasolbränBull e I/I998 nare, eller sätt in dem i ugnen på högsta grillvärme. Marängen ska få färg. 12. Servera med hallonsås och ev mynta och chokladspröt.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40