Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG: Spansk potatisomelett (4 por
t) Koka 8 potatisar (ca 700 g) med skal och låt kallna eller använd rester. Skär potatisen i tärningar. Skala och hacka 2 gula lökar. Vispa samman 8 ägg, 6 msk vatten, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 3-4 msk hackad persilja. Hetta upp 1-2 msk olja i en stekpanna. Fräs lök och potatis några minuter under omrörning. Häll i äggsmeten. Stick med en gaffel i omeletten så att den blir jämnt gräddad. Vänd omeletten på ett lock och låt den glida tillbaka i pannan. Stek andra sidan. Omelettsmeten kan delas och stekas i två omgångar så är den lättare att vända. Servera med stekt bacon och sallad. TISDAG: Måddes snabba ugnsfisk (4 port) Skiva 200 g champinjoner eller häll spadet av 1 burk (200 g). Strimla ca 1/2 purjolök. Fräs lök och svamp i 1 msk margarin eller smör. Fördela fräset i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skär ett paket ca 600 g torskfilé i skivor. Salta och peppra fisken. Stek den i matfettet efter lök-svampen. Lägg fiskskivorna lite på varandra över svampen. Strö över 1-2 msk hackad basilika och 2 dl riven ost med stark smak. Gratinera i 2so 0 c, 8-10 minuter. Potatismos och sallad serveras till. ONSDAG: Ostsoppa med persiljekrutonger (4 port) Skala och hacka 1 liten gul lök. Fräs den med 1-2 pressade vitlöksklvftor, 1 grön tärnad paprika, 1 finhackat äpple och 1 tsk curry i 1/2-1 msk margarin eller smör. Strö över 3 msk vetemjöl och tillsätt 5 dl grönsaksbuljong på tärning och 5 dl mjölk. Rör om och låt koka 3-5 minuter. Grovriv ca 200 g ost, väl lagrad, direkt ner i grvtan. Rör tills osten smält. Krvdda med salt och peppar. Rosta 3-4 skivor vitt bröd skuret i tärningar i torr stekpanna. Klipp över rikligt med persilja. Servera till soppan. Musselpaella ( 4 port) Skala och hacka 2 gula lökar. Fräs hacket i 2 msk olja tillsammans med 3 dl ris. Tillsätt 1 paket saffran, 1 1/2 riskbuljongtärning, 1 tsk salt, 6 dl vatten + musselspad från burk. Koka ca 20 minuter. Blanda ner 1-2 burkar musslor å 225 g och 1 burk a 375 g fiskbullar i buljong, 1 paket gröna ärter (som inte behöver tinas före) och 1 burk paprikasallad. Rör om försiktigt och hetta upp. Sen era med citronklvftor och franskt lantbröd. FREDAG: Mandelkyckling i mikron (4 port ) Tina 1 kyckling (ca 1 kg) på mikrovågsugnens tiningsläge. Dela den i 6-8 bitar. Om färsk används skölj dä av och dela den. Blanda 1 msk olja, 1 msk soja, 1 tsk basilika, 1 krm paprika, 1 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt. Pensla kycklingbitarna med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form, lämplig för mikrovågsugn. Täck och tillaga på full effekt (max 800 w), 12-14 minuter. Vänd kycklingbitarna efter halva tillagningstiden. Tillsätt då 1 burk små hela champinjoner utan spad och ca 15 cm färsk gurka skuren i bitar. Fortsätt tillagningen. Rosta ca 1 dl mandelspån i torr stekpanna. Strö spånen över kycklingen. Senera med bakad potatis och sallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40