Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Kan du grunderna för att baka bröd ä
r det lätt att variera dem. en inte fungerar -mmw mm gång eller knåda om. • För lite mjöl. Grädda på en gång och ta mer mjöl nästa gång. Brödet blir platt : * Degen har arbetats för lite. * För varm jäsningsplats. • För lång jästid på plåten. Brödet är degigt : • För kort gräddningstid. Frys brödet i skivor och rosta det. Ett degigt bröd möglar lätt. * För låg gräddningstemperatur. Brödet är hårt och torrt : * För mycket mjöl. Frys även nu i skivor och plocka bara fram det som går åt till varje måltid. Färskt brukar torrt bröd vara okej. * Har gräddats för länge. Det ser du på att ytterkanten är hård och torr men att brödets "kärna" är mjuk. Brödet är total t smaklöst : * Du glömde saltet. Använd salt pålägg eller extra saltat bordsmargarin. ALLT I ETT BRÖD Här gör vi brödet mustigare och rödare med krossade tomater som degspad. Saltet ska minskas eftersom fyllning med fårost och svarta oliver är salt. Brödet kan ätas utan smör till soppa eller sallad. 1 burk krossade tomater ä 400 g (til l degspad ) 1 dl vatten 1 paket jäs t ä 50 g 3 msk olivolja 1 tsk salt 12-13 dl rågsikt FYLLNING: 200 g fåros t 1 msk oregano 25-30 urkärnade svarta oliver GÖR SÅ HÄR: 1. Gör enligt grundreceptet. 2. Vid utbakningen kavlar du till en platta på 30x40 cm. Riv osten över degplattan. Använd grövsta sidan på råkostjärnet. 3. Strö över oregano och lägg på svarta oliver. Rulla ihop som en rulltårta. Dela i två längder. Nyp ihop ändarna och forma till två snurror. 4. Jäs på plåt och under bakduk. Jästiden brukar bli något längre. Skär några dekorativa snitt i snurrorna innan du gräddar som vanligt. *
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40