Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 Midsommar »I midsommarkvällen tänds
grillen längst ut på piren.« …och så lite grillat På piren i Kristianopels hamn inväntar Annie, Robin, Catarina och Roger rätta glöden. GRILLADE MARINERADE GRÖNSAKER Förbered gärna grönsakerna dagen före midsommarafton så de hinner ta smak av marinaden. Servera med karrén och såsen. ÖRTKRYDDAD KARRÉ Tänd grillen när skymningen sänker sig. Karrén gnids in med en paprikarubb innan den grillas och sedan vänds i en örtblandning. FÖR 10–12 PERSONER 1 1/2–2 kg fläskkarré i skivor 2 gula lökar 5 vitlöksklyftor 1 1/2 dl hackad timjan 3/4 dl hackad rosmarin 5 msk paprikapulver 1 1/2 msk salt 1 1/2 msk vitpeppar olivolja, flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka lök och vitlök. 2.Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i 10 BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 en stekpanna tills de blivit mjuka utan att ta färg. Blanda med timjan och rosmarin. Ställ åt sidan. 3.Blanda paprikapulver, salt och peppar till en rubb. 4.Gnid in köttet med paprikarubben. 5. Grilla köttet ca 4 minuter på varje sida. Klappa sedan in skivorna med lök- och örtblandningen. Strö över lite flingsalt. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. FÖR 10–12 PERSONER 500 g späda morötter 400 g zucchini 2 röda paprikor 1 gul paprika 1 knippe salladslök 1 ask körsbärstomater (250 g) 1 påse rucola (65 g) färskpressad juice av 1 citron MARINAD 1 dl olivolja 2 msk vitvinsvinäger 1 msk flytande honung salt, flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Skala eller borsta morötterna. Dela dem på längden. Koka dem mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 3 minuter. 2.Skär zucchinin i tjocka skivor på snedden. 3.Dela och kärna ur paprikorna. Skär varje paprikahalva i hälften. Dela salladslöken på längden. 4. Marinad: Blanda olja, vinäger och honung med 1/2 tsk salt. 5. Lägg morötter, zucchini, paprika och salladslök i en bunke. Häll på marinaden, blanda runt och låt stå några timmar, gärna över natten. 6.Vid servering: Ta upp grönsakerna, låt rinna av och spara marinaden. Grilla grönsakerna runt om. 7.Dela tomaterna. Blanda det grillade med tomater och rucola. Häll på lite av marinaden och pressa över citronjuicen. Strö över lite flingsalt. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. ROSÉPEPPAR- OCH OLIVSÅS Kall sås som passar till grillat kött, fisk och fågel. FÖR 10–12 PERSONER Stöt 1 msk rosépeppar i en mortel. Blanda 2 dl hackade gröna oliver, 3 pressade vitlöksklyftor, 1 dl majonnäs, 3 dl gräddfil och 1 dl repad, hackad timjan med rosépepparn. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Låt stå i kylen fram till servering. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktoseller mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil eller ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ. Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40