Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Sommarfest Varmrätt ÖRTIGA LAMMRACKS
Lammracksen grillas hela och får smak av ett örtigt täcke. Använd stektermometer och en klotgrill med lock. Servera med skockor, salsa verde, grillade citroner och frasig baguette eller färskpotatis. Jens och Maria har grillat lammracksen under lock. Vid 58°C är köttet vackert rosa. Sofi a har låtit lammracksen vila en stund innan de skärs upp. FÖR 4–6 PERSONER ca 1 1/2 kg lammracks 3 skivor formfranska 1/2 kruka persilja 1/2 kruka salvia 1 kvist rosmarin 2 msk pepparmix rivet skal av 1 citron 3 citroner i halvor salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Kantskär brödet och skär skivorna i bitar. Mixa brödet fint i en matberedare eller med stavmixer. 2.Plocka örterna och hacka dem fint. Blanda brödsmulet med pepparmix, örter, citronskal och 1/2 tsk salt. 3.Fördela briketter eller grillkol på ena sidan av grillen. Tänd grillen i god tid, ca 30 minuter innan det är dags att lägga på köttet, så att glöden hinner falna och grilltemperaturen inte blir för hög. 4.Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar runt om. Lägg köttet på den heta sidan av grillen (där kolen ligger). Grilla ca 5 minuter på varje sida. Flytta köttet till den svalare sidan av grillen. 5. Klappa in örtblandningen på köttets ovansida. Sätt på locket och grilla ca 25 minuter, använd gärna en stektermometer. Vid 58°C är köttet rosa. 6.Ta köttet från grillen och låt vila ca 10 minuter. Grilla citronhalvorna medan köttet vilar. 7.Skiva racksen och servera med salsa verden, de grillade skockorna, citronerna och gärna frasig baguette eller färskpotatis. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används. KRONÄRTSKOCKOR MED LUFTTORKAD SKINKA Välj kronärtskockor marinerade i olja, gärna med stjälk. Grilla dem medan köttet vilar. FÖR 4–6 PERSONER ca 500 g marinerade kron ärt - s kockor, gärna med stjälk ca 150 g lufttorkad skinka GÖR SÅ HÄR: 1.Häll av marinaden från kronärtskockorna. Halvera dem ev om de är stora. SALSA VERDE Mixade örter, kapris, vitlök, olja – enkelt och otroligt gott. FÖR 4–6 PERSONER E ris, vitlök, o roligt gott. ER 1 1/2 dl plockad persilj 1/2 kruka plockade salviablad 1 vitlöksklyfta 2 msk kapris 1 1/2 dl olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: ar 1.Skala och finhacka vitlöken. ka 2.Mixa örter, vitlök, kapris och olja till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. pris d FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 27 persil ailja ade 2.Dela skink skivorna på hälften. Linda 1/2 skiva skinka runt varje kronärtskocka. 3.Lägg dem på grillen medan köttet vilar. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40