Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Sommarfest »Tänk amerikanska cookies
, tänk syrlig rabarber – tänk hjärtligt gott!« COOKIE RABARBERPAJ Ska du bara baka en paj i sommar så välj denna! Det är viktigt att smöret är rumsvarmt när degen blandas ihop. Dessert FÖR 4–6 PERSONER 500 g rabarber 70 g pekannötter 100 g rumsvarmt smör 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl + 3/4 dl ljust muscovado - rå socker 1 krm salt 1 msk majsstärkelse (Maizena) florsocker att pudra över vispad grädde till servering GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg. 3.Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter). Strö över 3/4 dl muscovadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt. 4.Fördela degen över rabarbern i oregel bundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. 5. Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde. FÖR ALLA? Innehåller gluten. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, servera med laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, servera med mjölkfri gräddersättning. Fri från ägg. En sommarkväll att minnas, tycker Maria och Adam. TIPS! HÄR ÄR GODA DRYCKER SOM PASSAR TILL RÄTTERNA RÄKOR MED TRYFFEL NOBIS. Här passar ett vitt torrt vin med hög syra. Välj en Riesling, t ex 50° Parallel (nr 5824, 89 kr, Tyskland), eller chilenska Leyda Reserva på Sauvignon Blanc-druvan (nr 2843, 67 kr). Eller alkoholfria Natureo (nr 1912, 49 kr, Spanien). ÖRTIGA LAMMRACKS. De örtig örtiga tonerna nerna möts upp fint i Terre de Mistral från Côtes du Rhône (nr 2167, 67 kr, Frankrike) eller lite fylligareMeia Pipa (nr 2564, 79 kr, Portugal). En torr cider passar också bra, t ex Ecusson (2 %). CO COOKIE R IE RABARBERPAARBERPAJ Pajen är god som AJ. Pajen är god som den är, eller förstås med en kopp kaffe. Men den som vill kan servera ett glas Château Fayau, ett sött vitt vin men med tydlig syra (nr 4172, 82 kr/375 ml, Frankrike). Servera kallt, runt 10°C. BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40