Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Tinas sommarkök »Tapas i svensk tapp
ning.« PANZANELLA – ITALIENSK BRÖDSALLAD Att skålla tomaterna ger det lilla extra, men är det bråttom går det att hoppa över det momentet. FÖR 4 PERSONER ca 800 g tomater 1 gurka (ca 350 g) 1 burk inlagd grillad paprika (ca 200 g) 1 vitlöksklyfta 2 msk rödvinsvinäger 1 dl olivolja 1 dl oliver 4 skivor dagsgammalt ljust surdegsbröd eller 10 skivor baguette 1 ask sardellfiléer i olja (ca 55 g) 1 kruka basilika olivolja till pensling av bröden salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 250°C grill. 2.Skär bort stjälkfästet på tomaterna. Skär ett kryss på motsatta sidan. Skålla tomaterna genom att doppa dem 1/2 minut i kokande vatten. Kyl i kallt vatten. Dra av skalet. Dela tomaterna och skär i klyftor. 3.Dela gurkan på längden. Skrapa ut kärnhuset med en tesked. Skär gurkan i skivor. Skär paprikan i bitar om de är stora. 4.Skala och pressa vitlöken i en skål. Vispa ner vinäger och olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 5. Blanda ner tomater, gurka, paprika och oliver i skålen. 6.Pensla brödskivorna med olja. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i övre delen av ugnen 2–3 minuter per sida, tills de blivit knapriga. 7.Gaffelmosa sardellerna och bred röran på bröden, dela ev större brödskivor. Stick ner brödskivorna i salladen. Strö över rivna basilikablad. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används. SVENSKA BOQUERONES Inspirerad av spanska boquerones med mjukt bröd och marinerade sardiner bjuds här en svensk variant med inlagd strömming som också passar bra på en skiva hårt bröd eller som del i en plocklunch. FÖR 6 PERSONER (FÖRRÄTT ELLER BUFFÉ) 500 g strömmingsfiléer LAG 1 dl ättiksprit (12 %) 1 msk salt 1/2 dl socker 5 dl vatten MARINAD 1 dl olivolja 2 msk färskpressad citronjuice 4 vitlöksklyftor salt, nymalen svartpeppar hackad bladpersilja till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. 2. Lag: Rör ihop ättiksprit, salt, socker och vatten i en bunke. Rör tills sockret lösts upp. 3.Låt strömmingen ligga i lagen ca 8 timmar eller över natten. Rör gärna om några gånger under tiden. 4.Häll av strömmingen och låt den rinna av väl. 5. Marinad: Blanda olja och citronjuice i en bunke. Pressa i vitlöken. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i ström- mingen och se till att marinaden täcker. Täck med plastfolie och ställ ca 1 timme i kylen. 6. Lägg upp på ett fat. Strö över hackad persilja. Servera med eller på skivad baguette, hårt bröd, i en sallad eller som en bufférätt. Håller flera dagar i kylskåp. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 21 sommar! Mer Fler recept med sill och strömming hittar du på ICA.se/buffe
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40