Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Förrätt RÄKOR MED TRYFFELNOBIS OCH C
ITRONPURJO Tryffeloljan ger den lena nobissåsen en lyxig ton. FÖR 4–6 PERSONER 1 kg räkor med skal 2–3 små, gärna späda purjolökar 1 1/2 msk färskpressad citronjuice 1 liten schalottenlök 1/2 vitlöksklyfta 1 ägg 1 msk rödvinsvinäger 1/2 tsk dijonsenap 2 dl neutral olja, t ex rapsolja 2–3 tsk tryffelolja 1 msk finskuren gräslök olivolja salt, vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Ta fram och låt räkorna tina om de är frysta. 2.Skär bort den grova gröna delen av purjolöken och dra ev bort grova ytterblad. Skär purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. 3.Häll av och kyl dem snabbt i kallt vatten. Krama försiktigt ut vattnet och lägg dem i en liten skål. Häll över 2 msk olivolja och 26 BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 citronjuice. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda försiktigt. Låt gärna stå och dra ca 1 timme eller över natten. 4.Skala räkorna. 5. Koka upp vatten i en liten kastrull till ägget. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. 6.Lägg ner ägget i det kokande vattnet. Låt koka 2 minuter. Häll av och kyl snabbt i kallt vatten. 7.Blanda 1/2 tsk salt, 1 1/2 krm peppar, vinäger, senap, schalotten lök och vitlök i en skål. Knäck ägget, skrapa ut hela innehållet och vispa ihop med övriga ingredienser. 8.Tillsätt oljan i en fin stråle, lite i taget, under mixning med stavmixer. Blanda i tryffeloljan och gräslöken. 9.Lägg de skalade räkorna på tallrikar tillsammans med purjolöken. Servera med tryffelnobis och gärna grillad baguette i skivor. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40