Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Juni ANNA I sommarhuset på södra Got
land ger vi oss i kast med torsken. Är det den tårframkallande pepparroten, det sprittande salviasmöret eller bara Östersjöns havsbris? Ingen vet, men säkert är att mixen blir en klar favorit hos oss. Också det estetiska upplägget imponerar – det blir riktigt vackert på en stor vit tallrik. Färgglatt, friskt och fräsigt – sommarens höjdarfi rre! Till sist ett viktigt tillägg: Skala räkorna själv – de är så mycket godare än de färdigskalade. I DETTA NUMMER: ANNA, SAMANTHA OCH DANIEL. Samantha gillade kavringströsslet i somriga primörsalladen, medan torsken med räkor och salviasmör fick Anna att blomma ut i poetiska lovord. Inte oväntat hamnade färsbiffarna på gallret när grillfantasten Daniel tog sig an rätten. TESTLAGAT TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT TOM SJÖSTEDT FOTO EVA HILDÉN SMITH Betyg 4,6 »Skala räkorna själv – de är så mycket godare än de färdigskalade.« DET ÄR VI SOM ÄR TESTLAGARE TORSK MED RÄKOR, GRÖN SPARRIS OCH BRYNT SALVIASMÖR Smart och varsamt sätt att tillaga torsken. Det brynta salviasmöret får en god nötig ton, men passa lite extra så det inte blir bränt. FÖR 4 PERSONER 4 portionsbitar torsk, Kraveller MSC-märkt (à 140 g) 500 g räkor med skal 2 liter vatten 3/4 dl salt 400 g grön färsk sparris 4 rädisor 1 dl riven pepparrot salt 4,0 DANIEL: Salviasmöret gjorde mycket för rätten. Håller med Betyg Anna, räkorna ska skalas för hand! BRYNT SALVIASMÖR salviablad från 1 kruka 100 g smör GÖR SÅ HÄR: 1.Skala räkorna. 2.Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i fiskbitarna och ta från värmen. Låt ligga ca 7 minuter, kontrollera att fisken är klar. 3.Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten 2–4 minuter. 4.Skär rädisorna i tunna skivor. 5. Salviasmör: Bryn smöret lätt brunt under vispning i en liten kastrull. Lägg i salviabladen mot slutet. 6.Lägg upp fisken på tallrikar med sparris, rädisor och räkor. Toppa Betyg 3,7 med pepparrot och slå över smöret precis före servering. Servera gärna med kokt färskpotatis och citronskivor. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. SAMANTHA: Vi var ovana vid ingredienserna men blev glatt överraskade. Intensiva smaker var för sig, men de flöt ihop fint. BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 31 Fredagsgott
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40