Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Tinas sommarkök »Överraska med en sv
alkande cheesecake när solen gassar.« BANANCHEESECAKE MED JORDGUBBAR Gillar du banan kommer du att älska den här tårtan. Perfekt att ha i frysen och bara tina när det är fika- eller kalasdags. 10–12 PERSONER 14 digestivekex (ca 200 g) 125 g smör FYLLNING 4–5 bananer (ca 750 g) 1 msk färskpressad limejuice 400 g färskost av philadelphiatyp 1 dl crème fraiche 2 dl farinsocker ev 1–2 msk Amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak 1 liter jordgubbar eller andra bär GÖR SÅ HÄR: 1.Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. 2.Smält smöret i en kastrull. Blanda ner kexsmulorna i smöret. Lägg blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut till en jämn botten. 3.Skala och mosa bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost, crème fraiche och socker. Rör ev ner likören. Blanda väl. 4.Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar. 5. Ta ut kakan 30–60 minuter före servering beroende på hur länge den varit fryst. 6.Garnera med halverade jordgubbar. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, men kontrollera kexen. BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 23 tårtor 15 Kolla in på ICA.se/buffe
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40