Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 KRYDDIGA SPETT MED KYCKLING OCH KARR
É Många små spett känns festligt. Låt gärna köttet marinera över natten. Såsen är pricken över i – så gör inte för lite. I Buffés provkök var det en försvinnande åtgång… FÖR 4 PERSONER (40–50 SPETT) 500 g benfri fläskkarré i skivor 500 g kycklingfilé 40–50 träspett GRILLMARINAD TILL FLÄSKKARRÉ 1/2 dl japansk soja 1/2 dl olja, t ex rapsolja 1/2 dl färskpressad limejuice 2 msk råsocker 1 msk finriven ingefära 2 vitlöksklyftor (pressade) 1 tsk nymalen svartpeppar GRILLMARINAD TILL KYCKLINGFILÉ 1 dl chilisås (av ketchuptyp) 1/2 dl japansk soja 1 msk färskpressad limejuice TILL SERVERING 1 påse blandad sallad (ca 150 g) 1 kruka mynta eller koriander ca 150 g färska böngroddar limeklyftor sötsyrlig hoisin- och jordnötssås (se recept nedan) GÖR SÅ HÄR: 1.Blötlägg träspetten. 2.Blanda alla ingredienser till grillmarinaden för fläskkarré i en skål. Blanda alla ingredienser till grillmarinaden för kycklingfilé i en annan skål. 3.Skär fläskkarrén och kycklingen i ca 1 cm breda strimlor. Lägg köttet i respektive marinad. Låt marinera minst 30 minuter i kylen. Vänd runt någon gång under tiden. 4.Trä köttbitarna på spetten. 5. Grilla dem ca 3 minuter på varje sida. Servera med sallad, plockad mynta eller koriander, böngroddar, limeklyftor och hoisin- och jordnötssåsen. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Sommarextra LIBBSTICKESÅS Kanske har du en libbstickebuske i trädgården? Såsen är god till grillat lamm, fisk, korvar, grön saker och halloumi. Mixa 5 dl libbstickeblad eller bladpersilja, 1–2 msk färskpressad citronjuice, 3 msk olivolja, 1 skalad vitlöksklyfta och 1 msk vitt vin till en slät sås med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. ed er ed a- FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. par. frå ch 18 BUFFÉ 6 –7• 2 01 1 n ån SÖTSYRLIG HOISINOCH JORDNÖTSSÅS Hacka 1 dl salta jordnötter. Dela, kärna ur och finhacka 1 röd chili (t ex spansk peppar). Vispa ihop i en skål med 2 dl hoisinsås och 1/2 dl vitvinsvinäger. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40