Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 Testlagat Betyg DANIEL En fräsch rät
t. Gott och lite oväntat med rödbetor i biffarna. När jag skulle justera receptet andra gången jag lagade rätten ville jag möta upp rödbetornas sötma med mer sälta, så jag smulade ner ett paket fetaost. Några droppar liquid smoke hamnade också i smeten innan jag tände grillen och slängde på biffarna. I salladen tog jag dubbelt så mycket avokado, bara för att det är så gott. Couscous och quinoa i stället för bulgur gav en luſt igare känsla. Jag saknade något såsigt, så crème fraiche blandat med limejuice och rivet skal plus en tesked honung gjorde susen till. 4,3 »Gott och lite oväntat med rödbetor i biffarna.« FÄRSBIFF MED RÖDBETOR OCH MATIG TOMAT- OCH AVOKADOSALLAD Stek eller grilla biffen. Rödbetorna ger en god sötma. Vill du ha mer sälta så följ Daniels exempel och smula ner ett paket fetaost också. FÖR 4 PERSONER 600 g nötfärs 2 dl bulgur 1 dl inlagda rödbetor 2 äggulor 1 msk dijonsenap 6 tomater 2 selleristjälkar 2 avokador 1/2 dl hackad kruspersilja 1 1/2 msk rödvinsvinäger olja, salt, flingsalt, svartpeppar 3,8 SAMANTHA: Rumskompisarna tyckte att biffarna var saftiga Betyg och att rödbetorna gav god smak. GÖR SÅ HÄR: 1.Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. 2.Finhacka de inlagda rödbetorna. Blanda färs, äggulor, rödbetor, dijonsenap, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 4 tjocka biffar. Stek dem 2–4 minuter per sida i 1 msk olja i en stor stekpanna. 3.Skär tomaterna i grova bitar. Skär stjälksellerin i tunna skivor. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avo- kadon. Skär den i grova bitar. 4.Blanda tomater, selleri, avokado och persilja i en skål tillsammans med vinäger, 1 msk olja, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Vänd ner bulgurn och servera biffarna med salladen. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor. Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. Betyg 4,6 ANNA: Det här gick hem hos alla, inte minst hos barnen. Till och med sellerin slank ner utan minsta knot, kanske upptäckte de den inte ens. BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 33 Vardag
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40