Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Matnyttigt från ICA Kundkontakt 020-
83 33 33 • kundkontakt@ica.se • www.ICA.se Bra att veta om ICAs kött. Vi på ICA tar mat på allvar. Och det tror vi att du också gör. För oss är det viktigt att du känner dig trygg med det du köper och att det också smakar gott, trehundrasextiofem dagar om året. ICAs kött är till största delen svenskt,men eftersom vi svenskar äter mer kött än vi producerar importerar vi utvalt kvalitetskött. På förpackningarna står det alltid varifrån köttet kommer, och en fl agga förtydligar köttets ursprungsland. Allt kött, oavsett om det är svenskt eller importerat, kontrolleras enligt ett vedertaget kvalitetssystem och tas fram enligt svensk djurskyddslagstiftning. Det gäller allt ifrån uppfödning och transport till livsmedelshygien, kvalitet och spårbarhet. Mjölk och juice pastöriseras för att hålla längre. På liknande vis används modern förpackningsteknik för att förlänga köttets hållbarhet och bevara kvaliteten. På ICA fi nns två olika köttförpackningar: en vakuumförpackning utan syre som mörar köttet ända fram till bäst före-datum och en förpackning i skyddande atmosfär med syre och koldioxid som förlänger hållbarheten och bevarar köttkvaliteten. Där sker mörningen innan köttet paketeras. Allt ICAs nötkött möras för att det ska bli saftigt och gott att äta. Ytterst vill vi på ICA erbjuda valfrihet i köttdisken. Vi har kött som paketerats i en skyddande atmosfär och som möras i antingen tolv, tio eller sju dagar innan det paketeras. Men vi har också vakuumförpackat kött där köttet möras i förpackningen ända tills det tillagas. 34 BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40