Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Betyg 4,3 SAMANTHA Strösslet och aio
lin var riktiga höjdpunkter. Nästan, men bara nästan, så goda att de stal uppmärksamheten från de milda primörerna. När vi lagade rätten för andra gången behöll vi potatisen, men i stället för det andra gröna lade vi till sparris, rucola och tomater som vi bakade länge i ugnen. Kavringen blev till knapriga krutonger och så en hemgjord thousand island-dressing med grovhackad saltgurka i. »Strösslet och aiolin var riktiga höjdpunkter.« AIOLI Vispa ihop 1 pressad vitlöksklyfta, 2 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger och 2 äggulor i en bunke. Tillsätt 3 dl neutral olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att vispa. Smaka av med 2–3 krm salt. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. MARINERADE SOMMARPRIMÖRER MED ÄGG, KAVRINGSTRÖSSEL OCH AIOLI Somrig och matig sallad. Spara kavringströsslet i en tättslutande burk om det blir över. Perfekt att ta fram och strö över vardagssalladen. FÖR 4 PERSONER 4 ägg 1 blomkålshuvud (ca 900 g) 1 broccoli (250 g) 400 g färskpotatis 200 g knippmorötter 150 g sockerärter rivet skal av 1 citron olivolja salt, flingsalt, nymalen svartpeppar 3,8 DANIEL:Många beståndsdelar i anrättningen tar jag med mig Betyg till andra rätter i framtiden. 32 BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 KAVRINGSTRÖSSEL 5 skivor kavring 1 tsk stött fänkål 1 tsk stött kummin 1 msk olivolja GÖR SÅ HÄR: 1.Börja med kavringströsslet. Sätt ugnen på 175°C. Riv kavringen grovt på rivjärn. Blanda med övriga ingredienser till strösslet. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna. 2.Koka äggen 5–6 minuter. 3.Ansa och dela blomkålen och broccolin i mindre buketter. Skrubba potatisen och morötterna. 4.Koka potatis och grönsaker i saltat vatten, anpassa koktiden efter sort. Potatis tar längst tid, därefter morötter, blomkål och broccoli. Sockerärter behöver bara kokas med de sista minuterna. 5. Häll av och blanda med 1 msk olja och citronskal. Betyg 3,7 6.Skala och dela äggen i halvor. Lägg upp potatis, grönsaker och ägg på ett fat, klicka ut aiolin och strössla över kavringen. Strö över flingsalt och nymalen peppar. FÖR ALLA: Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera brödet. Gör äggfri: uteslut de kokta äggen. Ersätt aioli med t ex crème fraiche och smaksätt den på samma sätt som en aioli. Kontrollera brödet. ANNA: Nyskapande med kavringströsslet! En rätt som gjord för picknick, men också på en buffé. Vegetarisk
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40