Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 »Den snabblandade såsen med hoisin o
ch hackade jordnötter har alla förutsättningar att bli en sommarfavorit.« Tinas sommarkök FRASIGA TOMAT- OCH LÖKFLARN Grädda smördeg frasig i ugnen och toppa sedan med massa godsaker. Njut som lyxig lunch eller servera som förrätt. FÖR 4 PERSONER (FÖRRÄTT) 2 frysta smördegsplattor 1 knippe färsk gul lök 1 msk repad timjan 1 lagerblad 1 tsk socker 2 tomater 1 ägg 2 dl riven gruyèreost eller annan lagrad ost 1 ask sardellfiléer i olja (ca 55 g) ca 4 dl salladsblad, t ex rucola, spenat, kirskål, maskros 2 msk rostade pinjenötter ev 1 msk russin vinäger olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Ta fram de frysta smördegsplattorna. Låt tina medan resten görs. 2.Halvera och skär löken i skivor. Fräs lök, timjan och lagerblad i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö på socker och stek ytterligare 10 minuter, rör då och då. 3.Skär tomaterna i skivor. 4.Lägg smördegsplattorna på en bakpappersklädd plåt. Dela varje på mitten. Kavla ut dem ca 2 cm runt om. Nagga dem i mitten, lämna ca 3 cm kant runt om. 5. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 6.Ta ut smördegsplattorna ur ugnen och platta till dem lite försiktigt på mitten. 7.Fördela riven ost, lökfräs, tomatskivor, sardeller och salladsblad på smördegsplattorna. Strö över pinjenötter och ev russin. Ringla över basilikasåsen (se nedan) och droppa på lite vinäger. Ät genast. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd. Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader och läs innehållsdeklarationen på smördegen. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och läs innehållsdeklarationen på smördegen. Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och läs innehållsdeklarationen på smördegen. BASILIKASÅS Skala 1 vitlöksklyfta. Mixa den tillsammans med blad från 1 kruka basilika, 2 msk olja och 1 msk vatten med stavmixer eller i en liten matberedare. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 6 –7 • 2 01 1 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40