Buffé 1
PÅSK VÅRIG GRÖNSALLAD MED SPARRIS OCH PUMPADRESSI
NG 6 PERSONER INGREDIENSER 1 knippe sparris, 250 g 150 g salladsärtor 1 förp ärtskott, 100 g 200 g hjärtsallad eller blandade salladsblad torkade blåbär och pumpakärnor att strö över Dressing 1 dl rostade pumpakärnor 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja 1 liten vitlöksklyfta 1 msk citronjuice eller vinäger 2 krm salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Mixa alla ingredienser till dressingen slätt i en blender. 2. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen och hyvla den tunt med en skalare. Strimla salladsärtorna. Plocka bladen från salladen. 3. Blanda alla ingredienser till salladen på ett fat. Ringla över dressingen. Strö över torkade blåbär och pumpakärnor. GRAVAD LAX MED FÄNKÅL OCH GRAPEFRUKT 6 PERSONER INGREDIENSER 300 g gravad lax i skivor ½ dl solroskärnor 1 tsk mortlade fänkålsfrön 2 tsk rapsolja 1 krm salt 1 liten fänkål 2 röda grapefrukter olivolja dill till garnering KRÄMIGT ÄGG MED AVOKADO 6 PERSONER INGREDIENSER 6 ägg 1 dl crème fraiche 3 avokador 3 msk färskpressad citronjuice 2 msk smör salt, svartpeppar finskuren gräslök till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär i skivor och ringla över citronjuice. 2. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten i pannan och rör till en krämig äggröra. 3. Lägg äggröran på ett fat och toppa med avokado och gräslök. Servera gärna med fröknäcke eller rostat surdegsbröd. DUKNINGSTIPS! Skriv gästernas namn på kokta, gärna färgade ägg. Rulla ihop en stor servett och fäst runt ägget med ett fint snöre så har du både placeringskort och kaninöron till påskdukningen. GÖR SÅ HÄR 1. Rosta solros- och fänkålsfröna i rapsoljan. Strö över salt. Låt svalna och finhacka. 2. Ansa fänkålen och skiva den tunt, gärna på mandolin. Lägg gärna i en skål med kallt vatten så håller den sig krispig. Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria filéer. 3. Fördela laxen på ett fat. Toppa med fänkål och grapefrukt. Ringla över lite olivolja och strö över rostade frön och dill. Servera gärna med citronklyftor. 18 BUFFÉ #03/2018 › › ›