Buffé 1
MARS I kokbokshyllan XXXXX Frukost hela dagen Ann
a Axelsson & Rasmus Axelsson 3 x våfflor VÅFFELDAGEN ÄR EN utmärkt ursäkt för att bjuda hem nära och kära, men varför begränsa våfflan till efterrätt? Med rätt tillbehör kan du fira våffeldag från tidig morgon till sen kväll. Att vi äter våfflor den 25 mars beror egentligen på en felsägning. Det är nämligen samma datum som Marie bebådelsedag, även kallad vårfrudagen. Vårfru blev tack vare dialektala variationer till våffla någon gång under 1800-talet, och så föddes en ny tradition. Recepten hittar du på buffe.se! 1. BRUNCHVÅFFLAN med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås Ägg Florentine är en klassisk brunchkomposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på toast – eller varför inte på en våffla? 2. FÖRRÄTTSVÅFFLAN med crème fraîche och löjrom Crème fraîche, finhackad rödlök, dill och löjrom är en magisk kombination som gör sig utmärkt som förrätt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. 3. TILLTUGG-TILL-DRINKEN-VÅFFLAN med parmesan Med generösa mängder parmesan i smeten blir våfflan perfekt som tilltugg till drinken. Äter du också gärna frukost mer än en gång per dag? I boken Frukost hela dagen har Anna och Rasmus Axelsson, paret bakom Stockholmskaféerna Pom & Flora, samlat ett sjuttiotal recept på allt från frukostskålar med fantasifulla toppings till mackor och sötsaker. Å Fabrique: all you need is bröd David Zetterström & Lotta Zetterström På tio år har surdegsbageriet Fabrique gått från ett hål i väggen på Kungsholmen i Stockholm till tjugo butiker i Stockholm, London och på Gotland. I Fabrique: all you need is bröd blandas anekdoter från bageriets historia med recept på mängder av bakade godsaker. KOCKEN OCH Det finns egentligen bara en regel när det gäller burgare. De får bara ätas med händerna! HAMBURGERPROFILEN Johan Jureskog i Di Weekend i samband med att han berättade om planerna för Jureskogs – hamburgerkedjan som han startat tillsammans med brodern Ludvig. Den första restaurangen öppnar på Jakobsbergsgatan i Stockholm redan nu i mars, men målet är 60 stycken runt om i landet inom kommande tio år. I vår har Johan Jureskog även synts i rutan som programledare för Kockakademin på TV3 och Viafree. 9 BUFFÉ #03/2018 Mycket smak på nolltid Jennie Walldén I sin nya kokbok guidar Malmöbaserade kocken Jennie Walldén alla oss som vill laga god och smakrik mat på kort tid. Boken bjuder på asiatiska recept uppdelade efter tidsåtgång på tio, tjugo eller trettio minuter liksom tips på hur rätterna kan varieras efter vad man har hemma. “ E L S Ä S M E R P B U F F E .