Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE LINDA LUNDGREN Stylist & kon
sult Som kock på Rosendals Trädgård lärde sig Linda att det inte finns några regler eller gränser inom matlagning – något som hon även har med sig i sitt jobb som stylist och konsult. Till det här numret har Linda bland annat stylat reportaget om lök på sidorna 26–28. Hur firar du påsk? – Oftast nere i Simrishamn på Österlen hos bästa vännerna! Vilka är dina favoriter på påskbordet? – Egen inlagd Brantevikssill, Västerbottensost och en god sallad på radicchio, fänkål, nässlor och löskokt ägg. När vi började jobba med nya Buffé så hade vi bara en sak i åtanke – att väcka matlust. MATHIAS NORDGREN Fotograf DU HAR SÄKERT MÄRKT att Buffé ser annorlunda ut den här månaden. Vårt mål med nya Buffé, Sveriges största mattidning, var att skapa en samlingsplats för inspiration, kunskap, berättelser, trender och recept som gör det enklare och roligare att handla, laga och äta mat – hela dagen, varje dag. Så vi vässade våra pennor och våra knivar och skred till verket. Nu, efter månader av provsmakande, intervjuande, skrivande och fotograferande är det äntligen dags för oss att bjuda in dig som läsare. Vi hoppas att vi kan väcka din nyfikenhet och inspirera till fler äventyr i köket, stora som små. Men framförallt få dig att känna matlust. FÖR MATLUST ÄR INTE SYNONYMT med långa ingredienslistor, komplicerade tekniker och timmar i köket. Istället tänker vi att det handlar om att våga sig på det där receptet man inte lagat tidigare (och kunna skratta om det inte blev som på bilden). Det är att samla hela släkten runt bordet, men också att unna sig en trerätters middag helt själv. Det är smarta genvägar som gör att man hinner slänga ihop en middag en tisdagskväll eller en sockerkaka med barnen på söndagen. Det är helt enkelt vad det låter som – lust till mat. Välkommen till nya Buffé! Redaktionen / FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om vad alla recept innehåller och tips på hur du kan laga dem utan gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Under sina tio år som fotograf har Mathias hunnit med en mängd olika genrer, men med ett brinnande matintresse är det matfotot som ligger honom extra varmt om hjärtat. I det här numret står Mathias bland annat bakom omslagsbilden och Söndagspreppen på sidorna 33–35. Hur firar du påsk? – I år tillbringas påsken i Nederländerna, exakt vad som bjuds där blir en överraskning. Vilka är dina favoriter på påskbordet? – På det traditionella påskbordet är alltid sillen i fokus, en nyvunnen favorit är en inläggning med silverlök, kanel och korianderfrö. JONNA DAGLIDEN HUNT Journalist & trendanalytiker I snart tio år har Jonna jobbat som journalist och trendanalytiker med uppdragsgivare som The Guardian, Elle, Icon och nu Buffé. Till det här numret har Jonna intervjuat Sofia Wood om frukost och matinspiration på sidorna 22–25. Hur firar du påsk? – I år firar jag och min man Christopher påskpremiär med vår son Leon, tio månader – men påskägget får han vänta med till nästa år. Vilka är dina favoriter på påskbordet? – Jag är ingen sillfantast utan föredrar gröna, fräscha sallader och en god laxbit. Till middag blir det lammstek, och champagne till det. 4 BUFFÉ #03/2018 Bakom kulisserna under arbetet med nya Buffé. Ledare