Buffé 1
PÅSK FÖR ALLA På buffe.se hittar du information o
m vad alla recept innehåller och tips på hur du kan laga dem utan gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. FRYST CITRONTÅRTA MED KOKOS 10-12 BITAR INGREDIENSER Kokosbotten 50 g smör 1 dl rörsocker 200 g riven kokos 2 stora ägg smör till formen Fyllning 5 dl vispgrädde 200 g naturell färskost 1 burk sötad kondenserad mjölk, 400 g 1 msk finrivet citronskal ½ dl färskpressad citronjuice ev gul hushållsfärg chokladägg till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Börja med botten. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Rör ner socker, kokos och ägg. Häll i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i TIPS! Godisäggen passar också bra att dekorera bordet med! mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna helt. Ställ i frysen. 2. Vispa grädden fluffig. Rör ihop färskost och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden, citronskal och -juice. Tillsätt ev lite gul hushållsfärg. Häll smeten i formen och frys minst 8 timmar. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg. 3. Ta fram tårtan ca 15 minuter före servering. Garnera med chokladägg. FÄRGA ÄGGEN! Koka upp ca 1 liter vatten med 2 msk ättiksprit (12%). Tillsätt sedan en råvara för att ge färg. Gurkmeja ger gula ägg, rödbetsspad ger rosa ägg, mosade blåbär ger blå ägg och spenat eller hackad broccoli ger gröna ägg. Ju mer du tillsätter desto starkare blir färgen. Lägg försiktigt ner kokta ägg i vattnet och låt sjuda ca 1 minut för ljust färgade ägg. Vill du ha mer färg på äggen låter du dem ligga kvar längre i vattnet. 19 BUFFÉ #03/2018 › L A V G R A I F Ö Ä G