Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN SÖNDAG TISDAG ÖRTBAKAD KYCKLING ME
D LJUMMEN BROCCOLISALLAD OCH PESTOKRÄM 4 PERSONER REDAN FÄRDIGT 4 örtbakade kycklingfiléer 1 dl röd pesto ½ sats rostad broccoli ½ dl saltrostade nötter eller frön TILLSÄTT 2 dl matyoghurt 1 rödlök 1 rött äpple 65 g babyspenat 1 msk olivolja 1 msk färskpressad citronjuice flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skiva kycklingen. Blanda pesto och matyoghurt. Skala och skiva rödlöken tunt. Kärna ur och skiva äpplet tunt. 2. Blanda broccoli, spenat, rödlök, olivolja och citronjuice. Krydda med salt och peppar. Toppa med skivat äpple och rostade nötter eller frön. Servera kycklingen med salladen och pestokrämen. MÅNDAG SALLAD MED SÖTPOTATIS, KYCKLING OCH CHILIDRESSING 4 PERSONER REDAN FÄRDIGT 4 örtbakade kycklingfiléer ½ sats rostad sötpotatis ½ dl saltrostade nötter eller frön TILLSÄTT 1 förp kokta linser, 380 g 2 dl matyoghurt 1–2 tsk sambal oelek 1 msk färskpressad limejuice 2 tsk flytande honung 2 avokador 150 g salladsärtor 65 g blandade salladsblad ½ dl torkade tranbär olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skiva kycklingen. Häll av och skölj linserna, låt rinna av. Blanda linser med 1 msk olivolja och 1 krm salt. 2. Blanda yoghurt, sambal, ½ msk limejuice, honung, 1 krm salt och 1 krm peppar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär i skivor och ringla över ½ msk limejuice. Strimla salladsärtorna. 3. Fördela linser, sallad, sötpotatis, kyckling, salladsärtor och avokado på ett fat eller i matlådor. Strö över tranbär och nötter eller frön. Servera med dressingen. PASTA MED SÖTPOTATIS, HALLOUMI OCH RÖD PESTO 4 PERSONER REDAN FÄRDIGT ½ sats rostad sötpotatis 1 dl röd pesto ½ dl saltrostade nötter eller frön TILLSÄTT 200 g halloumi 250 g valfri pasta 1 dl matyoghurt 65 g rucola 1 kruka färsk basilika rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Skär halloumin i tärningar. Stek i 2 msk olja tills den får färg. Tillsätt sötpotatisen och låt fräsa ytterligare några minuter tills den är varm. 2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spara 1 dl av pastavattnet. Blanda pastavatten med pesto och yoghurt, vänd ner i pastan. 3. Toppa pastan med halloumioch sötpotatisfräset, rucola, basilika och saltrostade nötter eller frön. ONSDAG KRÄMIG BROCCOLISOPPA 4 PERSONER REDAN FÄRDIGT ½ sats rostad broccoli ½ dl saltrostade nötter eller frön TILLSÄTT 1 förp kokta vita bönor, 380 g 1 riven vitlöksklyfta 1 liter vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl vispgrädde 2 krm chiliflakes olivolja salt, svartpeppar ljust surdegsbröd GÖR SÅ HÄR 1. Häll av och skölj bönorna. Fräs vitlöken i 2 msk olja några minuter. Tillsätt broccoli, bönor, vatten, buljong, grädde och chiliflakes. Låt koka upp och koka ca 3 minuter. 2. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Häll upp i skålar och ringla över olivolja, strö över nötter eller frön och chiliflakes. Servera med bröd. TIPS! Recept och inköpslista hittar du på buffe.se 35 BUFFÉ #03/2018 L A G A D E T H Ä R !