Buffé 1
RÅVARA Lyckas Ingen påsk utan lamm! Lisa Lemke gu
idar dig till den perfekta lammsteken – steg för steg. med lammet RECEPT OCH STYLING LISA LEMKE FOTO MAGNUS CARLSSON MED ELLER UTAN BEN? Steken på lamm är egentligen hela övre bakbenet, alltså det som man också kan välja att stycka ut i lägg. Steken finns att köpa med ben eller utan ben. Den utan ben är oftast nätad för att hålla formen, så innan du kan fylla och späcka steken måste du ta bort nätet. Lagar du lammstek med ben så se till att steka det långsamt på låg värme, då ger safterna som benet släpper ifrån sig en mustigare smak till köttet. Benar du ut steken själv så ta tillvara på benet och koka en fond på det. Supergott! TJOCKA ELLER TUNNA SKIVOR? En bra regel när det kommer till att skiva lammstek är att skära tjockare skivor när du serverar köttet varmt och tunnare skivor när du serverar det kallt. LISA LEMKE TIPS! Gör en god sås genom att koka ihop grädde med skyn som blir över från lammsteken och smaka av med kryddor. BOR: I en prästgård på Skrea. Backe utanför Falkenberg. GÖR: Matkreatör, tv-kock och driver Prostens Pizza och Aska BBQ på Skrea backe utanför Falkenberg. AKTUELL MED: Jobbar med kommande tv-program och årets Falkenbergs Matdagar. 20 BUFFÉ #01/2017 BUFFÉ #03/2018