Buffé 1
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld! RÅVARA I FOKUS Mer än bara Tänker du tråkigt när du hör ordet bönor? Tänk om! Med rätt inspiration och nya recept är det enkelt att förvandla de mångsidiga och näringsrika baljväxterna till fantastiskt goda rätter och tillbehör. CAESARSALLAD MED ROSTADE KIKÄRTOR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 förp kokta kikärtor 380 g ½ tsk chilipulver 2 skivor surdegsbröd 1 riven vitlöksklyfta 1 romansallad ca 200 g eller 2 hjärtsallad rapsolja, smör salt, svartpeppar Dressing 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 riven vitlöksklyfta 3 sardellfiléer 1 ½ dl rapsolja ½ dl olivolja 1 dl finriven parmesan GÖR SÅ HÄR 1. Dressing: Mixa äggulor, senap, citronjuice, vitlök och sardeller slätt. Tillsätt oljan lite i taget under fortsatt mixning. Rör ner parmesan och smaka av med ½ tsk salt och ½ tsk peppar. 2. Häll av och skölj kikärtorna och torka torra på en ren kökshandduk. Stek i 3 msk olja och 2 msk smör på medelvärme tills de får lite färg och är krispiga. Krydda med chilipulver och 2 krm salt. KIKÄRTOR bönor Ärtorna växer upp till tre stycken tillsammans i en luden, grön ärtskida och säljs i torkad eller konserverad form men även nermalda som kikärtsmjöl. De beige ärtorna är rika på protein och fibrer och har en nötig smak och krämig konsistens. 3. Skär brödet i mindre bitar. Stek i 2 msk olja tills det får lite färg. Tillsätt vitlöken mot slutet. Plocka bladen från salladen och skölj. 4. Blanda salladen med hälften av dressingen i en stor skål. Lägg upp på tallrikar och toppa med kikärtor och krutonger. Hyvla gärna över extra parmesan. Servera med resten av dressingen. 24 BUFFÉ #04/2021 TEXT LIV BOSSUYT RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO CHARLIE DREVSTAM
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta