Buffé 1
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld!
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Focaccia med vindruvor Ta den italienska klassikern till en ny nivå! I vår väljer jag att smaksätta det sagolika matbrödet med sötsyrliga vindruvor och kryddig rosmarin. TIPS! Skär hälften av focaccian i portionsbitar och frys in. Perfekt att ta fram vid senare tillfällen. Tänk på att ju tidigare du fryser in, desto saftigare kommer focaccian vara när du tinar den. Hann du inte äta upp hela focaccian? Liva upp den torra kantbiten genom att riva den i smulor och steka gyllene i olivolja och smör. Världens godaste krutonger är fi xade! MISSA INTE Vill du se hur man gör focaccian steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA LUNDGREN FOTO LENNART WEIBULL TÄVLA OM BOKEN SNACKS, SALLAD, PASTA & DESSERT Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Snacks, sallad, pasta & dessert” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Snacks, sallad, pasta & dessert”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 april. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. FOCACCIA MED VINDRUVOR OCH ROSMARIN CA 20 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 25 g färsk jäst 5 dl fi ngervarmt vatten 11–12 dl vetemjöl 1 dl olivolja 3 tsk salt 20–25 blå eller röda kärnfria vindruvor 2 kvistar rosmarin fl ingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet, rör tills jästen löses upp. Tillsätt vetemjöl, olja och salt och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska vara lös men släppa från kanterna. 2. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller till dubbel storlek. 3. Lägg degen på en oljad plåt. Tryck ut försiktigt med oljade händer så den täcker plåten. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter. 4. Sätt ugnen på 225 °C. Gör hål i degen med oljade fi ngrar. Tryck ner vindruvorna försiktigt i hålen. Strö över rosmarin och fl ingsalt. Ringla över lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 1. Vilket land kommer fiskebolaget Maresco från? A Island B Färöarna C Norge 2. Vad heter den österrikiska bröddumplingen? A Semmelknödel B Marillenknödel C Grammelknödel 3. Vilket år startades Youtube-kanalen Pasta Grannies? A 2020 B 2014 C 2017 Rätt svar från Buffé #03: 1. Tablescaping 2. De sju molesåsernas land 3. Snabbt och jämnt SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör 39 BUFFÉ #04/2021 Buffé #05 kommer 20–21 maj.