Loading...
Buffé 1
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld!
RÅVARA I FOKUS BELUGALINSER De små svarta linsern
a är proteinoch fiberrika och har fått sitt namn efter sin visuella likhet med belugakaviar. De säljs torkade och har en rik, nötig smak. Linserna håller ihop bra vid kokning vilket ger en spänstig lins med gott tuggmotstånd. UGNSBAKAD TORSK MED BELUGALINSER, INGEFÄRA OCH LIME 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 3 dl belugalinser 4 bitar torskrygg à 140 g 2 msk finriven ingefära 2 tsk finrivet limeskal 4 salladslökar 1 grön chili 1 msk färskpressad limejuice 2 rivna vitlöksklyftor 1 kruka koriander olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. 2. Sätt ugnen på 175 °C. Krydda torsken med ½ tsk salt och ½ tsk peppar, ingefära och limeskal runt om. 3. Skiva salladslöken och chilin tunt. Blanda salladslök, chili och limejuice med ½ dl olja och 2 krm salt till en salsa. 4. Lägg linserna i en oljad ugnsform och lägg på fisken. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56 °C. 5. Skeda salsan över fisken och strö över koriander. 27 BUFFÉ #04/2021
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta