Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE SOFIA NILSSON Receptansvarig
och matkreatör Kostvetaren och kocken Sofi a är personen bakom många av Buffés fantastiska recept och är den som provlagar och ser till att våra recept alltid håller en enastående nivå. I månadens Buffé Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. En lunch som tog tre timmar att förbereda tog sju minuter att 'avnjuta'. JAG HAR ALLTID varit kluven till det här med att äta utomhus och tänkt att sådana som säger att allt smakar bättre när man är ute egentligen bara är stolta över att de har orkat anstränga sig att tända en eld eller bära med sig mat längre än från spisen till köksbordet. För helt ärligt, visst är det lättare att njuta av en måltid när varken blodtörstiga insekter, oförutsägbar väderlek eller glömda bestick står på menyn? PÅ JULDAGEN 2020 fi ck jag vatten (i frusen form) på min kvarn. Det var min svägerskas födelsedag och vi bjöd över henne med familj på lunch. På grund av kända omständigheter skulle denna lunch äga rum utomhus. Morgonen ägnades åt att omsorgsfullt förbereda en bättre pasta med kallrökt lax, varma vinterdrycker, juligt bröd och söta tilltugg. Tio minuter innan gästerna kom började snön vräka ner. En lunch som tagit tre timmar att förbereda tog sju minuter att “avnjuta”. SEDAN HÖLL VI oss inomhus. Fram till sportlovet. I en snödriva på en strand med en blek vårvintersol på en vindstilla himmel värmde vi fyllning till pitabröd på en muurikka över öppen eld. Banne mig om jag inte fi ck ur mig att all mat är godast utomhus. Trevlig läsning! hittar du hennes namn på fl ertalet ställen. Vad äter du helst när du är ute i naturen? – Grillad korv med goda toppings! Kolbulle är också en lite bortglömd favorit. Vad betyder matglädje för dig? – Att laga mat som gör en lycklig tillsammans med nära och kära. Det kan vara allt ifrån att testa något nytt till att laga en gammal favoriträtt. CHARLIE DREVSTAM Fotograf Charlie är fotografen med över 30 års erfarenhet som kan konsten att föreviga allt från reklam och kokböcker till stilleben vackra som konstverk. Han har fotograferat de ljuvliga baljväxtrecepten på sidorna 24–27. Vad äter du helst när du är ute i naturen? – Jag gör en smörgås med dubbla skivor bröd som jag skär i trianglar och förvarar i en plastburk så den inte kläms i ryggsäcken. Vad betyder matglädje för dig? – Jag kan få mysrys av en middag med fina vänner, men även av att äta en korv från korvmojen i min ensamhet, lutandes mot en soluppvärmd husvägg hemma i Stockholm. ICA-handlare i fokus MARIE MÅNSSON ICA Supermarket Linero Torg, Lund Nationalekonomen Marie Månsson har varit ICA-handlare i 18 år, varav sex år på ICA Supermarket Linero Torg i Lund – den personliga butiken där man känner många av kunderna vid namn. Vad är det bästa med ditt jobb? – Jag är omgiven av fantastiska medarbeJohan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #04/2021 tare och går med glädje till jobbet varje dag. Hur förbereder ni era kunder för en lyckad grillpremiär? – Vi håller koll på vädret och gör vad vi kan för att vara med från början. Så fort solen tittar fram vill folk ut och grilla, särskilt nu när vi inte kan träffas inomhus. Ledare @tidningenbuffe
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld!
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta