Buffé 1
Buffé APRIL Trenden, råvaran och matkulturen att u
tforska just nu.
Buffé ÖVER ÖPPEN ELD Nu förflyttar vi matlagningen
ut i naturen! Kocken Elle Nikishkova visar vägen till e
Buffé TEA TIME! Matcha aprilsolen med svalkande is
te. Här är säsongens mest läskande smaker.
Buffé MER ÄN BARA BÖNOR Dags för en djupdykning i
baljväxternas mångsidiga och smakrika värld!
Buffé LÄTT SOM EN PLÄTT Något salt och något sött:
Buffé serverar pannkaksperfektion i dess renaste form.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recepten som gör det enkelt att skaff
Buffé ICAs EGNA SIDOR Från asiatisk grill till ska
ldjursfrossa: missa inte månadens godaste nyheter från I
ICAs EGNA SIDOR N Direkt från havet Att kunna nju
ta av goda skaldjur har tidigare varit en lyx begränsad för kustbor, men tack vare ICAs kylda skaldjurssortiment är det nu möjligt oavsett var i landet du bor. NÅGOT OVÄNTAT ATT fira, ändrade middagsplaner eller bara ett plötsligt behov av att unna sig något extra. Ibland kräver livet spontana och smarta produkter med hög kvalitet. Vi har mött Christer Sunrydh – skaldjursexpert och en av nyckelpersonerna bakom ICAs kylda skaldjur. Sortimentet är ett samarbete mellan ICA och fiskebolaget Maresco. Berätta! – Maresco är ett färöiskt fiskebolag som grundades år 2003. Från början gick deras skaldjur bara att hitta i våra butikers frysdiskar, men för snart fem år sedan inledde jag tillsammans med företagets ledare Eydun Durhuus ett samarbete för att kunna förse ICA-butiker runt om i landet, stora som små, med även kylda skaldjur. Efter en lång tid av noggrann produktutveckling och kvalitetssäkring nådde vi till slut fram till vad som idag har blivit en storsuccé: ICAs kylda skaldjurssortiment! Varför har sortimentet blivit en sådan succé? – Det består av lättillgängliga produkter med hög kvalitet, rimliga priser och fantastiska smaker. Hur säkerställs kvaliteten i en produkt som kylda skaldjur? – Dels är alla skaldjur vi fiskar och säljer ASC-, MSC- eller KRAV-certifierade. De är även helt fria från tillsatser och konserveringsmedel. Sedan handlar det om att säkra hygien och arbeta med rätt kyltemperaturer. På så vis kan vi tillsammans med ICA erbjuda fräscha, fina, kylda skaldjur alla dagar i veckan utan mellanhänder – till alla kunder i hela vårt avlånga land. 37 BUFFÉ #04/2021 ICAs kokta räkor och havskräftor är miljöcertifierade, hållbart fiskade och rika på protein. Fråga gärna efter dem i din närmsta ICA-butik. CHRISTER SUNRYDH BOR: Göteborg GÖR: Senior advisor, Maresco SÅ ÄTER JAG HELST SKALDJUR: Tillsammans med ett gott glas vin – sommar som vinter! R Foto Maja Karlström I C A s E A G S I D O
Buffé SOFIAS SPANING Focaccia har länge lyst stark
t på trendhimlen men den här varianten, toppad med söta