Buffé 1
T L S K T Höjdarsmaker SENAPSDRESSAD KYCKLING MED
PEPPARROT En Buff éfavorit i repris. Fast nu med kycklinglårfi lé i stället för fl äskfi lé. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 1 kg kycklinglårfilé smör, olja salt, svartpeppar färsk pepparrot och cocktailkapris till garnering DRESSING 1 msk fransk senap ½ dl rapsolja ½ dl vatten 2 msk hackad rödlök 2 msk hackade små kapris 2–3 msk riven färsk pepparrot . Marinerad fläskfilé med pepparrot var receptet vi gjorde om. Finns på ica.se. GÖR SÅ HÄR: 1 DAG FÖRE FESTEN 1. Sätt ugnen på 175°C. Skär varje lårfi lé i 3 bitar. Bryn kycklingbitarna hastigt i smör och olja i omgångar i en stekpanna tills de får färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 2. Lägg i en ugnssäker form. Sätt in i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna och förvara övertäckt i kylen. 3. Lägg senapen i en bunke och vispa i oljan, lite i taget. Tillsätt vatten, rödlök, kapris, pepparrot, ½ tsk salt och 2 krm peppar under fortsatt vispning – den ska vara lättfl ytande. Ställ kallt. 30 MINUTER FÖRE SERVERING 4. Lägg kycklingen på ett fat. Ringla över dressingen. Strö över grovriven pepparrot och cocktailkapris. 30 PICKLAD PRIMÖRSALLAD Piggt picklad morot, rädisa och sockerärta lyfter salladen som passar till det mesta. FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 3 dl matvete 1 vitlöksklyfta finrivet skal och juice av 1 citron 2 dl hackad persilja 200 g blandade salladsblad GÖR SÅ HÄR: 1 DAG FÖRE FESTEN olivolja eller kallpressad rapsolja salt, svartpeppar PRIMÖRPICKLES 1½ dl ättiksprit (12 %) 4 ½ dl strösocker 3 dl vatten ¾ dl färskpressad citronjuice 2 knippen morötter (à ca 400 g) 2 knippen rädisor (à ca 200 g) 150 g sockerärter 1. Börja med primörpickles: Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna. Tillsätt citronjuicen. Förvara övertäckt. 2. Skala eller skrubba morötterna. Hyvla på längden med mandolin eller potatisskalare. Skriva rädisorna tunt. Strimla sockerärterna grovt. Täck och ställ kallt. 3. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 4. Skala och riv vitlöken. Blanda med citronskal och -juice, persilja, 1 dl olja, matvete, 3 krm salt och 1 krm peppar. Täck och ställ kallt. 30 MINUTER FÖRE SERVERING 5. Lägg grönsakerna i lagen och låt ligga 20 minuter (ligger de längre tappar de färg). Häll av lagen. 6. Vid servering: Blanda salladsbladen med matvetet. Lägg på fat. Toppa med de picklade primörerna. E Ä A Ä D pickla! Ger det gröna extra smak. R E R B F U F E