Buffé 1
Lars & Berit bjuder på Läckert & lättlagat utan k
ött Det doftar förföriskt av tre smakrika vegetariska festrätter. Här sparar vi inte på kryddor och fräscha smaker. Vi bjuder också på två förrättsförslag och frestar med en svalkande dessert. TANDOORIKRYDDADE GRÖNSAKSSPETT Tandoori currypaste köper man på burk och den håller sig i kylen hela grillsäsongen. Hittar man inte den kan man ta 1 1/2 msk målen, torkad tandoorikrydda i stället. FÖR 4 PERSONER 8 små potatisar 4 gula lökar 2 paprikor 1/2 dl tandoori currypaste 1/2 dl matlagningsyoghurt TILLBEHÖR: grönsaksris och yoghurt GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj potatisen och skala löken. Skär potatisen i halvor och löken i klyftor. 2. Koka först potatisen knappt färdig i lättsaltat vatten. Lägg i löken på slutet. Låt det rinna av. 3. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Varva potatis, lök och paprika på spett. 4. Blanda tandooripaste och matlagningsyoghurt. Pensla rikligt med tandooriblandning på grönsakerna. 5. Grilla spetten över glöden i 3-4 minuter på varje sida. Det går också att grilla i ugn, 250°C. Servera med grönsaksris och yoghurt. DRYCKESTIPS: BFC Chardonay/Sémillon, Chile (nr 16644,69 kr) eller Ko urta ki Retsina of Attica, Grekland (nr 7185, 54 kr). FÖR ALLA? Tandoorikryddade grönsaksspett innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. AV BERIT OCH LARS PAULSSON Lars och Berit Paulsson är återkommande medarbetare i Buffé. Enkla, lättlagade recept med lätt festkänsla är deras specialitet. > 11