Buffé 1
FRUNCH PA VERANDAN Nu när sommar och semestertide
r är här passar man förhoppningsvis på att sova ut ordentligt. När klockan tickat på och frukost blivit lunch är det dags att kombinera dem bägge till en härlig sommarfrunch. För 4 personer: FÄRSKA FRUKTER Välj och vraka bland dina favoriter; ananas, kiwi, mango, apelsinklyftor etc. APELSIN- OCH MOROTSJUICE Blanda lika delar apelsin- och morotsjuice. Häll över krossad is i höga glas. Skär långa morotspinnar att röra om med. Buffé 7/2002 TOMAT- OCH KRASSESNITTAR Skiva bifftomater tunt och lägg på mörkt bröd. Strö över finkornigt havssalt, svartpeppar och klippt smörgåskrasse. RÖKT LAX OCH GURKSNITTAR Bre färskost på fiberrika sandwichbrödskivor. Lägg på tunna skivor rökt lax och hyvlad gurka på hälften av brödskivorna. Lägg på de återstående bröden. Skär bort kanterna och dela diagonalt i snittar. KOKT SKINKA OCH SENAPSSNITTAR Bre majonnäs och fransk senap på ljusa sandwichbrödskivor. Lägg på generöst med tunna skivor kokt skinka på hälften av brödskivorna. Lägg på de återstående bröden. Skär bort kanterna och dela diagonalt i snittar. DUKNINGSTIPS: Frunch på verandan. Ett våningsfat ger höjd åt dukningen och man får plats med mycket mat på liten yta. Modernt vitt porslin och enkla karaffer och glas i klart glas känns fräscht i sommarvärmen. En färgglad och rolig bricka är pricken över i.