Buffé 1
FORTSÄTTNING BUFFÉ • KÖKET PICKNIC K I DE T GRÖN
A Ljudet av smörpapper som prasslar och doften av rökt fisk väcker härliga minnen. Sommaren är tiden för sköna gröna utflykter. Packa din korg eller kylväska med goda saker, bege dig ut i naturen och välj en plats med underbar utsikt. FÖR 4 PERSONER BÖCKLING Beräkna 4-6 böcklingar och 500 g färska eller rökta räkor. RÖDLÖKS- OCH GRÄSLÖKSHACK Skala och finhacka 1 liten rödlök. Blanda med 1 dl finhackad gräslök. KAVI ARG RÄDDFIL Rör ihop 2 dl gräddfil och 1/2 dl kaviar. Smaka av med salt och peppar. HÅRDKOKTA KRYDDIGA ÄGG Blanda 1 msk paprikapulver, 1 tsk örtsalt och 1 krm grovkrossad svartpeppar. Rulla hårdkokta ägg i kryddblandnigen. TILLBEHÖR 8-10 små mjuka tunnbröd, 1 rejäl bit västerbottenost skuren i grova bitar, flädersaft. ATT GÖRA EN PICKNICKMACKA: Lägg en generös klick kaviargräddfil på ett tunnbröd. Plocka bitar av böckling, skala några räkor och lägg på tunnbrödet. Smula över Ii te ost och strö på lökhacket. Vik eller rulla ihop den. Ät äggen som tillbehör. Drick sval flädersaft till. Tips! Är du ute och campar och har ett gasolkök, prova att värma tunnbröden hastigt i en stekpanna. DUKNINGSTIPS: En praktisk och vacker picknick packar man med klassiskt rutig duk i modern färg. Tallrikar och äggkoppar i plast matchar i färg och kompletteras med engångsglas. Vanliga konservburkar i glas är perfekta att ha mat i liksom en asiatisk mathämtare. Arméns gamla spritkök och bestick är lika praktiska nu som då.