Buffé 1
»Coola ner« m -trädgårdsfest utan stress Börja ti
digt och håll på länge. Ta tid till att sitta ner och småsnacka om stort och smått. Umgås med kompisarna. Låt dem som vill vara med och laga maten - men gör det enkelt. Ät när det passar. Gärna flera gånger. Låt magarna och stämningen styra. Varför inte en fest i Anton Tjechov-anda... RECEPT OCH MATSTYLING LISELOTTE FORSLIN REKVISITA OCH STYLING INGER NILSSON FOTO PEPE NILSSON MÅ MINTJULEP En härlig drink med fart, från amerikanska Södern. Sockerfrostad kant är snyggt Till 8 drinkar: Koka ihop 3 dl strösocker, 3 dl vatten och rivet skal av 1 citron några minuter tills lagen blir simmig. Låt svalna. Fördela rivna blad av färsk pepparmynta i glasen. Häll sockerlagen över, fyll på med mycket is och häll 4 cl bourbon i varje glas. Garnera med en myntakvist och servera genast t, 4 ^ KALLT ÄPPELTE MED KANEL Häll 11/2 liter kallt vatten i en stor kanna. Lägg i 4 tepåsar med äppelsmak och 2 kanelstänger. Ställ kannan i solen ett par timmar och låt teet få smak Ta ut tepåsarna, smaksätt med socker, garnera med tunna äppelskivor och fyll på med mycket is. ROSTADE CASHEW- OCH VALNÖTTER Perfekta snacks i väntan på grillglöden. Ätes ljumma. Glöm inte servetter. Skala och hacka 1 - 2 vitlöksklyftor. Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs vitlök och 1 tsk torkade chiliflagor hastigt Tillsätt 200 g naturella cashewnötter och 100 g valnötter under omrörning. Låt dem bli varma, salta och ringla till sist över 2 msk flytande honung. K itt 4r