Buffé 1
Max 5 ingredienser Att springa och leta ingredien
ser har man ingen lust med på sin semester. Till de här rätterna behöver man max fem ingredienser, och vissa av dem finns kanske redan hemma. Vad är du sugen på idag? En fräsch sallad eller en lite matigare köttbit på grillen? Här finns rätter för många smaker. AV BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER Fyllda pannkakshjärtan Vispa samman pannkaksmix enligt förpackningens anvisning för i o pannkakor . Grädda pannkako r av smeten. Låt i burk tonfisk i vatten (ca 200 g) rinna av. Mo - sa den med gaffel. Blanda i 1 skalad hackad gul lök, ca 10 svarta hackade oliver och 1 burk créme fraiche med paprika- och chilismak (2 dl), lite salt och peppar. Fyll pannkakorna . Servera med blandad sallad. Bogbladsskiva från grillen Putsa ca 1 1/2 kg bogbladsstek i skivor eller 4 skivor fläskkarré. Gnid in dem med en blandning av 1-2 tsk salt, 1/2 tsk ingefära och 1 krm svartpeppar. Grilla över glöd i 8-10 minuter per sida. Servera med en sallad på olika sorters melon skurna i stora tärningar. Krydda med mynta och honung . Räksallad rosé Skala 500 g räkor. Koka ca 200 g pasta enligt förpackningens anvisning. Skala 2 apelsiner och skär i skivor. Skölj och strimla 1 gurka . Riv 1 lollo rosso salladshuvud i små bitar och varva dem med räkor, väl avrunnen avsvalnad pasta, apelsinskivor och gurka i en skål. Strö över 50 g rostade pinjenötter. Servera med en kryddig dressing från flaska sam t bröd . Avokadosoppa ä la créme Halvera 2-3 väl mogna avokador. Spara en halva till garnering. Lite pressad citron på snittytan gör att fruktköttet inte mörknar. Ta ut fruktköttet ur de övriga halvorna med en sked. Blanda avokadokött, juice av 1/2 citron , 2 dl créme fraiche, 1 krm curry, salt och peppar samt 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten). Mixa soppan slät. Servera med skivor av avokado i varje tallrik. Soppan kan också värmas o m så önskas. Servera med bröd. Tortilla från Peru Skala och riv ganska fint med matberedarens fina skiva ca 500 g potatis, 2-3 morötte r och 1 rödlök . Blanda med 3 uppvispade ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Värm 1-2 msk olja i en stekpanna . Häll i smet till 4 ca 1 cm tjocka kako r som är ca 10 cm i diameter. Stek ca 3 minuter på varje sida p å medelvärme. Servera på salladsbädd och med bröd till.