Buffé 1
VARMRÖKT LAX MED SPARRISSALLAD Skär 250 g grön sp
arris (färsk eller tinad) i bitar. Blanda med ca 100 g rucolasallad, 112 strimlad rödlök och 2 msk gräslök. Rör ihop 2 msk olivolja med 1 msk citronjuice. Häll över salladen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Rör ihop 1 dl majonnäs, 1 msk fransk senap och 1 krm svartpeppar. Lägg upp 4 bitar varmrökt lax å 125 g på tallrik. Klicka på såsen. Servera med salladen och grovt bröd. Garnera gärna med citronskivor och dill. Energi • Fett • • Fibrer Tips! Det är gott att värma laxbitarna ett par minuter på 175°C före servering. ch torkade, små färskpotatisar i en irnigt havssalt. Rulla runt potatisen i ) minuter. Mixa 1 kruka färsk koriannsk rödvinsvinäger, 2 vitlöksklyftor Blanda detta med 4 grovtärnade ikt kalkon och servera med den saltbröd. Energi Fett Fibrer SALLAD MED STEKT HALLOUMl, KRUTONGER OCH VARMA RÖDBETOR Skala 3 färska rödbetor, ca 400 g. Skiva tunt och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och håll varmt. Riv 1 kruka romansallad grovt. Blanda med 6 finstrimlade salladslökar och 2 dl krutonger, färdigköpta. Rör ihop 1/2 dl svart olivtapenad, 1 msk citronjuice och 1 msk olivolja. Blanda detta med salladen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Fördela rödbetsskivorna på tallrikar. Lägg på salladen. Skär 1 paket halloumiost å 250 g i 112 cm skivor. Stek dem hastigt på en sida i en het lättoljad stekpanna. Fördela osten på salladen. Servera med fräsiga baguetter. Energi Fett Fibrer ISBERGSSALLAD Saftiga, fräscha blad som främst används råa i salladsblandningar. Kan även tillagas hastigt EKBLADSSALLAD Vackra mörkgröna/-röda blad som är både goda och dekorativa. Relativt fyllig smak utan bitterhet ENDIVE Bitterbeska blad som kan användas som »sked« för små munsbitar. Passar också bra i wokrätter och lagade grönrätter. God att bräsera i lite smör. SALLADSKAL Kallas även kinakål. Är krispigt saftig med lätt kålsmak. Passar såväl rå i sallader som lagad i tex wokrätter och gratänger. Bra hållbarhet HUVUDSALLAD Mycket vanlig salladssort som lämpligast används rå i salladsblandningar. Förr vanlig som garnityr. ROSESALLAD Rejält bittra blad som passar perfekt till lite mjuka/ feta tillbehör som ost och gräddiga såser. ROMANSALLAD Kraftiga blad med en saftig mittnerv. Bladen ska skäras/rivas i generösa bitar. Ett måste i caesarsallad.