Buffé 1
ORTBIFFAR MED CHÉVRE CRÉME Läckra biffar som jag
lagar av vegetarisk färs, quorn. På grönsakerna strör jag rostade sojabönor som man hittar i påsar på hälsokosthyllan. FÖR 4 PERSONER 300 g fryst quornfärs 4 msk ströbröd 11/2 dl matlagningsgrädde 1-2 vitlöksklyftor 1/2 dl hackade färska örter 1 tsk fransk senap 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar RÖRA: 100 g fransk getost, chévre 2 msk olivolja TILLBEHÖR: lättstekta grönsaker med rostade sojabönor GÖR SÅ HÄR: 1. Tina färsen. Blanda ströbröd och grädde. Skala och finhacka vitlöken. 2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, vitlök, örter, senap, ägg, salt och peppar till en jämn färs. 3. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. 4. Mosa osten och blanda med oljan. Servera biffarna med getoströran och lättstekta grönsaker. Strö över rostade sojabönor. DRYCKESTIPS: 2001 Dieu Donné Sauvignon Blanc, Sydafrika (nr 12187, 89 kr). FÖR ALLA? Örtbiffar med chévrecréme innehåller gluten, mjölk och ägg.