Buffé 1
RTSATTNING FFE • KÖKET »En sallad kan vara både m
atig, nyttig &C god« GRAVLAX PA TUNNBRÖD MED FÄRSKPOTATISSALLAD Koka 50 0 g små färskpotatisar i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna något. Blanda 1 dl gravlaxsås med 2 msk vatten, 1/2 finhackad rödlök, 1/2 dl finhackad gräslök och 1/2 dl finhackad dill. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Dela potatisen och blanda ner i såsen tillsammans med 1 burk rökt stenbitsrom å 5 0 g. Servera 30 0 g gravlaxskivor och hårt tunnbröd till potatissalladen. Avrunda med färska jordgubbar. Energi ** * Fett * * fibrer * * KYCKLING Fl LE MED SPENATOCH ANSJOVISSALLAD Lägg upp 4 kycklingfiléer på en skärbräda. Täck med plastfolie. Bänka lätt med undersidan av en stekpanna tills de blivit hälften så tjocka. Krydda lätt med finkornigt havssalt och nymalen svartpeppar. Stek dem hastigt i en het lättoljad stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Strimla ca 100 g spröda spenatblad. Vispa ihop 112 dl olivolja, 1 msk pressad citronjuice och 1 msk ansjovisspad. Blanda spenat, sås, 8 delade körsbärstomater och 112 strimlad rödlök. Strimla 8 ansjovisfiléer och blanda i salladen. Lägg kycklingen på rostade lantbrödsskivor och toppa med salladen. Avrunda måltiden med en banan. Energi Fett Rbrer * • Tips! Tillsätt 1 msk kapris och 1 dl färskriven parmesan för att få ännu mer smak i salladen. 2 0 RUCOLA Kom som en pepprig överraskning. Har nu blivit ett måste i matiga sallader som kräver smakrika blad. RÖKT KALKONBRÖST MED SALTPOTATIS OCH MOJOVERDE Sätt ugnen på 225°C . Lägg 50 0 g, avskölj< stekpanna. Häll på 1/2 di olivolja och 2 tsk detta. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i c der, 1 kruka färsk bladpersilja, 4 msk olivoljf och 1/3 färsk röd chilifrukt till en grön örtmc tomater. Smaka av med salt. Lägg upp 30C rostade potatisen och röran. Servera med c GODA SALLADSBLAD