Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 KALL SALLAD MED GRAVLAX FÖ R 1 PERSO
N 4 sockerärter smör + vatten 4 blad rosé- och grönsallad 1/2 gul paprika 2 rädisor 2 skivor gravlax GÖ R S Å HÄR : I.Värm sockerärterna i lite smör och vatten. Lägg roséoch grönsallad på en tallrik. 2 . Strimla paprikan och dela rädisorna. Lägg på dem och sockerärterna. Toppa med laxskivorna. 3. Servera gärna med en dressing gjord på 1 del äppelcidervinäger och 2 delar god olivolja. GRAVAD LAX FÖ R 2 PERSONE R 400 g lax, mittbiten 2 msk olivolja 3 msk salt 3 msk socker 2 msk grovkrossad vitpeppar 2 tsk torkad rosmarin 2 tsk torkad oregano GÖ R S Å HÄR : 1 . Dela laxbiten utmed ryggraden. Skär och dra bort benen. 2 . Pensla köttsidorna med olivoljan och gnid in kryddorna, först salt och socker, sedan de övriga. 3. Lägg ihop laxbitarna, den tunna sidan på den tjocka. Lägg laxen i en plastpåse. Låt grava i kylskåp i ett dygn. 4 . Skär raka, lite kraftiga skivor av laxen. Antingen serverar du dem som de är eller snabbsteker dem. Kom ihåg att laxskivorna blir saltare när de steks. Obs! Lax som ska gravas måste först ha varit fryst i 2-3 dygn. RÅRAKA AV LAXSKRAP OCH SCHALOTTENLÖK FÖ R 4 PERSONE R 4 små potatisar 3 schalottenlökar 200 g laxkött (skrap/puts) 1/2 tsk nykrossad kummin 1/2 tsk mald koriander salt, peppar, socker 1 paket bacon, ca 140 g olivolja, smör GURK - OC H ÖRTSÅS : 1 dm färsk gurka 1 dl créme fraiche 1 msk färsk koriander GÖ R S Å HÄR : vintips Kall sallad med gravlax: 1997 Pinot Blanc Kabinett Trocken, Österrike (nr 12956, 65 kr) alt 1998 Mulderbosch Sauvignon Blanc, Sydafrika (nr 22043, 119 kr). Gravad lax: Halvtorra 1988 Gimmeldinger Meerspinne Riesling Spätlese, Pfalz, Tyskland (nr 5992, 89 kr) alt 1996 Domaine Cauhapé, Jurancon Sec, Frankrike (nr 12178, 89 kr). Råraka av laxskrap: 1997 Fairview Sémillon, Sydafrika (nr 22053, 89 kr) alt 1997 Beringer Fumé Blanc, Kalifornien (nr 26605, 100 kr). 1 . Börja med såsen. Finhacka eller grovriv gurkan. Blanda med créme fraiche och koriander. Ställ kallt. 2 . Skala och grovriv potatisen. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda skräpet från den rensade laxen, eller laxkött som hackats, med potatis och lök samt kryddor. 3. Klipp baconet i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs baconet. Ta upp och lägg på hushållspapper. 4 . Häll i lite olivolja och klicka i lite smör i den heta stekpannan. 5. Skeda i en stor klick av smeten. Grädda gyllenbrun och vänd kakan och grädda på den andra sidan så den blir knaprig och fin. Gör 4 rårakor. 6. Lägg en råraka på varje tallrik. Fördela baconfräset runt om och en klick av såsen mitt på rårakan. Stick ev ner några blad av koriander som dekoration.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40