Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica.se Sna
rt är det påsk. Prova gärna våra goda ägg- och laxrätter. Och festmenyerna. © Kort i vår vardag. ICA-kunderna handlar med kort för 24 miljarder per år. Det är nära 40 procent av ICA-handlarnas totala försäljning. ICA Kundkort står för huvuddelen av detta. Banklagskommittén har lämnat förslag om mer generösa regler för användning av kort som ICA Kundkort. Tanken är att man ska kunna sätta in större belopp och också enkelt kunna ta ut pengar vid behov. Förmånskort har blivit en del av vardagen, och de är på väg att revolutionera marknadsföringen i dagligvaruhandeln. Förutom att man kan handla med dem, få vissa varor billigare och ibland få bonus i efterskott, så kan man anpassa erbjudandena till dig som enskild kund. Det blir både bättre och billigare. Det kommer att märkas. När kontantkorten, Cash Cards, funnit sin form kommer även de att , bli en del av vardagen. Överhuvudtaget är framtidens kort snart en del av vår vardag. Roland Fahlin Ordförande ICA AB Kundanpassning Kundernas inköpsmönster blir alltmer olika. Samma person handlar i olika butikstyper vid olika tillfällen. Chips och dricka i närbutiken på fredagen och basvarorna på stormarknaden. Nu arbetar ICA för att anpassa sig till dig som kund. Stora butiker, små butiker, nära butiker, lågprisbutiker - utifrån behov ska du kunna välja butik inom ICA. I ring eller skriv Redaktion: 08-7282300 Adress: Buffé, Box 6630. 1 1 38 4 Stockholm E-post: red.buffe@publ.ica.se Obs! ny adress Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-833333 (vardagar 9-16 ) ICAs hemsida: www.ica.se Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -194256, Peter Bogren 021 -1941 14. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB Påskbuffé eller trerätters meny • 4 Satsa på en halv lax • 7 Stefans enkla bondomelett »15 Lördagsgott med italiensk smak »16 Annas curry: en personlig blandning • 18 Efter jobbet: pasta & maccheroni • 20 Laga påskmaten tillsammans • 23 Goda äggrätter från sunda höns • 28 Hedhs bageri bjuder på skållat bröd • 33 Billiga veckan: alla rätter under 15 kr • 34 Lisbeth skriver om öppna landskap • 36 Påskkrysset: vinn 500 kr • 39 far vi locka med... Bondomelett • 15 Crostini med avokado och rökt lax • 24 Dagens pasta • 34 Djävulska ägg • 24 Exotisk pasta- och kycklingsallad • 21 Fem om dan-panna • 34 Fisk under mimosatäcke • 34 Friterade laxbollar med chili och glasnudlar • 10 Fruktsallad med råkräm • 31 Fylld filé • 16 Fyllda ägg • 28 Färsk sparris, parmaskinka och vitlöksost • 24 Grafikbröd • 4 Gratäng med palsternacka och potatis • 6 Gravad lax & kall sallad med gravlax • 13 Gäddpaté • 4 Helenas räklåda • 30 Indisk lammcurry • 34 Inlagd sill & senapssill • 28 Lammstek med fetaost och vitlök • 6 Laputabröd • 33 Laxburgare med grönt & mangochutney • 9 Laxfärsplättar med örtgrönt • 10 Laxpaté med grönsaker • 10 Lime- och kokosbrulée • 27 Pannkaksrulle med hallonsås • 31 Pelles omelett • 30 Pestofilé med färsk pasta • 20 Påsksoppa • 34 Råraka av laxskrap och schalottenlök • 13 Saffranskyckling med tomat och fänkål • 25 Sallad med lätthalstrad gravlax • 7 Smörfräst matvete med spenat • 25 Snäckmakaroner med sardellsås • 21 Strömmingslåda • 4 Tigermousse • 16 Årstidens fruktsallad • 6 29 ''VM • ÄGGRÄTTER © Ljuset kommer! Bästa tidpunkten för att prova whisky lär vara tisdagar klockan elva. Åtminstone påstod en känd whiskyblender det. Då är man avslappnad och smaklökarna är utvilade. Men som blender måste man prova whisky veckan lång... På liknande sätt är det med mat. Ibland smakar samma anrättning bättre än vid andra tillfällen, men äta måste vi ständigt göra. Generellt så gillar jag luncher bäst. Gärna långa luncher med många små, lätta rätter som erbjuder spännande smaker. För att det ska bli riktigt bra så krävs en trevlig miljö men också ett tilltalande ljus. Och jag tror att det är därför som några av mina absolut bästa måltider har intagits på påskaftonen - på eftermiddagen i ett lätt solljus. Det tidiga vårljuset som vi så länge längtat efter lyser upp buffébordet. Maten är smakrik och god utan att behöva vara överdådig. Det är kravlöst och det räcker med att umgås och äta gott. För att göra det än mer lättsamt så kan man ju laga maten tillsammans. Ja, faktiskt även gå och handla tillsammans. Kanske samlas på ett kafé och fantisera ihop menyn runt en cappuccino. Och sedan laga och umgås hela eftermiddagen. Vi håller tummarna för att det blir en riktigt vårsolig påsk. Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40