Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG: Dagens pastatårta (4 pon) Ko
ka ca 20 0 g spagetti enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av väl. Vispa samman 2 dl créme fraiche, 4 ägg och 2 dl mjölk i en skål. Tillsätt 1 tsk salvia eller 1 msk färsk hackad och ca 2 msk väl avrunnen kapris. Tärna 10 0 g rökt skinka. Rör ner hälften i smeten. Blanda till sist i spagettin. Fördela i en lätt smord ugnssäker form, ca 2 6 cm. Strö över resten av skinktärningarna och ca 1 dl grovt riven ost med smak. Grädda 30-35 minuter i ugn. Servera tårtan med en blandad sallad. TISDAG: Fem om dan-panna (4 po n ) Koka upp 3 dl vatten med i grönsaksbuljongtärning och i msk saft av pressad apelsin. Tillsätt 3 dl couscous. Ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på i 5 minuter. Skölj och strimla 1 purjolök, 2- 3 morötter, 1 bit kålrot och 1 liten palsternacka. Skölj, kärna ur och tärna 1- 2 äpplen. Fräs allt det gröna i 1- 2 msk olja tills det blir nästan färdiglagat men fortfarande glansigt. Salta, peppra och krydda med 1- 2 pressade vitlöksklyftor och 1 msk hackad basilika. Vänd ner couscousen i grönsaksröran. Servera med en klick lättcréme fraiche och bröd. ONSDAG: Fisk under mimosatäcke (4 port) Skölj och strimla i purjolök. Fräs den några minuter i i msk margarin eller smör i en låg vid panna, tex traktörpanna, och rör om. Strö över i tsk curry. Lägg på ca 60 0 g fiskfilé, tex torsk, kolja eller gös. Smula över i fiskbuljongtärning och tillsätt 2 dl vatten och 1/2 tsk salt. Låt småkoka i 8-1 0 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig. Hårdkoka 2 ägg. Skala och pressa genom sikt eller durkslag. Blanda försiktigt med ca 1/2 dl finhackad gräslök och 1 tsk rivet citronskal till mimosaströssel. Servera fisken med mimosaströssel över, kokt potatis och sallad. TORSDAG: Påsksoppa (4 pon) Skala 2 gula lökar och 6 potatisar. Skiva löken och strimla potatisen. Snabbast går det med matberedarens skiv- och strimmelskiva. Fräs lök och potatis några minuter i 1 msk margarin eller smör i en gryta stor nog för soppkök. Häll på ca 1 liter grönsaksbuljong av tärning. Låt koka i ca 10 minuter. Strimla 1 ask ansjovisfilé (125 g) och finhacka 1 knippa gräslök. Vispa soppan kraftigt så att den blir finfördelad. Rör ner 1 dl grädde, ansjovis och gräslök. Smaksätt ev med lite av ansjovisspadet, det fungerar som salt och kryddor. Servera med ost och bröd. FREDAG: Indisk lammcurry (4 port) Skär ca i kg lammbog i ca 2 cm stora tärningar. Skär ut ev ben och ta med i grytan. Skala och skiva i gul lök och 3- 4 vitlöksklyftor. Skölj 1- 2 äpplen väl. Kärna ur och tärna dem. Bryn köttet i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt lök och äpple och låt fräsa med några minuter. Krydda med 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander och 1 tsk gurkmeja, 1 tsk salt, 2- 3 msk mango chutney och 1- 2 msk soja. Späd med 3 dl vatten. Låt koka på medelvärme i ca 4 0 minuter. Servera med kokt ris, skivad banan, salta nötter, russin, färska mangoklyftor och yoghurt, gärna i skålar runt om grytan.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40