Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 1) Pesto är en användbar sås gjord p
å färsk basilika, salt, svartpeppar, vitlök, valnötskärnor, olivolja och parmesanost. Det har nu även börjat komma asiatiska varianter med bl a chilifrukt. Pestosåsen har en tjock konsistens och passar därför bra att täcka kött och fisk med. När man har bråttom är det extra tacksamt då man får många smaker från en burk. Pestorecept finns på 2) Frysta wokgrönsaker passar bra när det är bråttom. Men de behöver smaksättas. Gör så här: Stek dem i olja på högsta värmen med 1-2 tsk brun farin. Salta, peppra och smaka av med lite rödvins- eller balsamvinäger. Eller smaksätt med soja och sweet chili. Eller med vitlök. Exotisk pasta- och kycklingsallad FÖ R 4 PERSONE R 200-250 g spiralmakaroner 1 grillad kyckling 1 rödlök 3 avokador 1 mogen mango och/eller 1 papaya 1 ask machésallad eller rucolasallad ev torrosta de pinjenötskärnor DRESSING : 1 dl färskpressad limejuice (4-5 frukter) 3 msk sweet chili GÖ R S Å HÄR : "I.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2 . Bena ur kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Kycklingen och pastan kan gärna vara ljummen. 3. Skala och skiva löken tunt. Dela avokadorna. Ta bort kärnorna. Gröp ur köttet och skär det i skivor. 4 . Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i skivor/bitar. Dela salladsbladen i mindre bitar. 5. Blanda lök, avokado, frukt och sallad försiktigt med kycklingen och pastan. Vänd runt utan att mosa sönder. 6. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. 7. Lägg upp salladsblandningen. Häll över dressingen. Strö ev över rostade pinjenötskärnor. tips : Dressingen kan ersättas av någon färdig asiatisk salladsdressing. Snäckmakaroner med sardellsås FÖ R 3- 4 PERSONE R 1/2 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 burk sardellfiléer ä ca 55 g 500 g passerade tomater 2 msk tomatpuré 1 krm svartpeppar 300-400 g snäckmakaroner 1 burk kärnfria svarta oliver ä ca 240 g 3 msk kapris GÖ R S Å HÄR : 13 . 1 . Hetta upp olivoljan i en kastrull. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt sardellerna med sin olja. Fräs detta under omrörning. 2.Tillsätt passerade tomater, tomatpuré och peppar. Låt såsen sjuda försiktigt tills pastan är kokt. 4 . Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 5. Grovhacka oliverna. Tillsätt dem och kaprisen i såsen. Servera med pastan och gärna ett vitlöksbröd 3) Ett gott vitt bröd passar alltid bra till pasta. Vitlöksfreaksen väljer givetvis vitlöksbröd. Dela en baguette i 20-30 cm långa bitar. Dela dessa på längden. Dela ytterligare en eller två gånger på längden. Pensla med olivolja som smaksatts med pressad vitlök. Ställ in bröden i 200°C varm ugn i 5-10 minuter tills de fått lagom brun färg.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40