Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 FÄRSK SPARRIS, PARMASKINKA OCH VITLÖ
KSOST FÖ R 6 PERSONE R 1 bunt färsk grön sparris vatten och 2 tsk salt 300 g parmaskinka i tunna skivor 1 liten ask färskost med vitlök, ca ?? g GÖ R S Å HÄR : I.Skär av en liten bit av sparrisens nedersta del. 2. Koka upp vatten i en vid kastrull eller traktörpanna som rymmer sparrisens längd. Salta och lägg försiktigt i sparrisen. 3. Låt småkoka i ca 5 minuter. Känn med en provsticka om de verkar klara. De ska vara mjuka men spänstiga, absolut inte överkokta. Ta upp med hålslev och spola av i kallt vatten så att kokningen stoppas. Lägg sparrisstjälkarna att rinna av på en ren handduk. 4 . Bre ett lager vitlöksost på skinkskivorna och linda runt sparrisstjälkarna. Förvara svalt före servering. DJÄVULSKA ÄGG Namnet syftar på att det är lite drag i smaken. Sardeller, vitlök och tabasco ger rejält med smak utan att det är för starkt. FÖ R 6 PERSONE R 6 hårdkokta ägg 6 sardellfiléer 15 gröna oliver 5 droppar tabasco svartpeppar ur kvarn 3 msk hackad gräslök 1 vitlöksklyfta 2 msk majonnäs ev 1 dl riven parmesanost gräslöksstrån och paprikapulver till dekoration GÖ R S Å HÄR : 1.Ta försiktigt ut gulan ur de hårdkokta äggen med en liten sked. 2 . Lägg sardellerna och oliverna i en matberedare med knivinsats och kör tills det är grovhackat. Tillsätt de kokta äggulorna, tabasco, svartpeppar och gräslök och pressa i vitlöksklyftan. 3. Tillsätt majonnäsen och kör tills allt är blandat. 4.Ta upp och fyll ägghalvorna. Strö eventuellt över lite parmesanost och garnera med gräslöksstrån och lite paprikapulver. CROSTINI MED AVOKADO OCH RÖKT LAX FÖ R 6 PERSONE R 1 liten baguette olivolja till pensling 100 g rökt lax 2 avokador 1 liten rödlök en halv citron svartpeppar ur kvarn GÖ R S Å HÄR : I.Sätt ugnen på 275°C, grill. Skär baguetten i tunna skivor och pensla med olivolja på båda sidor. Lägg på plåt eller grillgaller. 2 . Grilla högt upp i ugnen under uppsikt i max 30 sekunder. Det varierar från ugn till ugn, men det kan gå oerhört snabbt att bränna vid. Ta ut och vänd och grilla på andra sidan. 3. Skär laxen i tunna strimlor och avokadon och rödlöken i små tärningar. Lägg avokadon och rödlöken i en skål och pressa ner citron och mal rejält med peppar över. Blanda väl. 4 . Fördela blandningen på de rostade brödskivorna och toppa med laxstrimlorna. vintips Förrätterna: 1998 Don Miguel Riesling and Gewurztraminer, Chile (nr 6002, 63 kr) alt 1997 BFC Chardonnay/Sémillon, Chile (nr 16644, 66 kr). Lars, Björn och kvällens värdinna Inge fixar kycklingen.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40