Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Tips och hålltider: •Om inte värdinn
an hinner med att laga de fina tilltuggen i förväg kan man givetvis hjälpas åt med dem också. Eller satsa på lite enklare snacks. • Börja med att dela in er i lag om två i varje. Ett lag gör kycklingen, ett lag gör matvetet och ser till att det blir fint dukat, och ett lag fixar desserten. •Starta med desserten och låt den gräddas klart i ugnen. Då kan den vila medan kycklingen lagas och behöver bara brännas av med socker före servering. Under tiden förbereds kycklingen för att stoppas direkt in i ugnen efter desserten. Då kan matvetet lagas för att bara fräsas upp i smör innan det är dags att sätta sig vid bordet. Rekvisita och köpställen: Glas, porslin, bestick, ljuslyktor och tabletter från ROOM. Servetter, som är kökshandukar, och förkläden från Åhléns. ROOM: 08-692 50 00 Åhléns: 08-676 60 00 Övrig rekvisita privat. Tack till våra matlagare Björn, Colleen, Inge, Lars, Maria och Robert. vintips Brulée: 1995 Lenz Moser Trockenbeerenauslese, sött vin från Österrike (nr 12920, 103 kr/375 ml) alt Créole Schrubb, romlikör, 40%, från Martinique (nr 640, 264 kr/700 ml). LIME-OCH KOKOSBRULEE FÖ R 6 PERSONE R 3 dl mjölk 3 dl vispgrädde en halv urskrapad vaniljstång, alt 1 tsk vaniljsocker 6 äggulor 1 ägg 1 1/2 dl socker 2 msk kokos rivet skal av 2 limefrukter 11/2 dl råsocker eller brun farin till karamellisering GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 200°C. 2 . Blanda mjölk, grädde och vaniljfröna i en kastrull. Låt koka upp. Ta av och låt svalna. 3. Vispa ihop äggulor, ägg och socker. Tillsätt den svalnade gräddblandningen. 4 . Rosta kokosen lätt i en torr och het stekpanna under omrörning. Låt den bli gyllenbrun. Låt svalna lite och rör i tillsammans med limeskalet. Blanda väl och fördela i 6 ugnssäkra, smorda portionsformar. 5. Ställ dem i en liten långpanna och häll på hett vatten så att det når upp till halva småformarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller tills de stannat. De ska vara fasta men krämiga. 6.Ta upp ur vattenbadet och låt "vila". 7. Sätt ugnen på 275°C, "grill", strax före servering. 8. Strö över råsocker eller farin. 9. Ställ in på ugnsgaller högst upp under grillelementet. Låt sockret bli bubbligt och få lite färg. Det tar bara någon minut. Håll uppsikt hela tiden så det inte bränns. Servera gärna tillsammans med färsk frukt.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40