Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Italiensk middag med fylld filé & fr
äsch chokladmousse Fläskfilé är ungefä r so m falukorv - den behöver piffas up p för att bli lite roligare. Och precis so m me d korven skär jag djupa snitt, fyller oc h ugnssteker. Med marinerade, soltorkade tomater, vitlökssalami och rosmarinkvistar späckas köttet med italienska smaker. För att ta vara på den goda skyn steker jag grönsakerna tillsammans med köttet i ugnen. Det är också praktiskt att laga allt på en gång. Hela middagen kan stå på bordet på drygt en halvtimme. En len och fin chokladmousse är aldrig fel som avslutning. För att följa upp mitt italienska tema blandar jag chokladsmeten med färskost till en frisk och fräsch tigermousse. Men ta inte för mycket färskost, det ska bara vara en pikant brytning. FYLLD FILE FÖ R 4 PERSONE R 1 fläskfilé, 500-600 g olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 75 g salami i tunna skivor av valfri sort 50 g marinerade, soltorkade tomater, 6-7 stycken några kvistar färsk rosmarin eller 1 tsk torkad GRÖNSAKER : 4 paprikor 2 vitlöksklyftor salt och peppar 1 bunt rucolasallad, ca 50 g GÖ R S Å HÄR : I .Sät t ugnen på 200°C. 2 . Kärna ur paprikorna och skala vitlöken. Skär allt i bitar. 3. Lägg det på ett stort ugnssäkert fat. Häll på lite olja och salta och peppra. 4 . Stek grönsakerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 5. Bryn under tiden filén i olivolja i en het stekpanna. Salta och peppra. 6. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva, en halv soltorkad tomat och en rosmarinkvist i varje skåra. 7. Lägg köttet på samma fat som grönsakerna och stek i 1 5-20 minuter. Servera med kokt pasta eller klyftpotatis. TIGERMOUSSE Moussen blir godast om man använder mörk choklad med minst 50 procents kakaohalt. Leta på godishyllan och läs på förpackningarna. FÖ R 4 PERSONE R 100 g mörk choklad 2 dl vispgrädde 2 äggulor ev 1 msk konjak 1 dl kesella gourmet GARNERING : flisad choklad GÖ R S Å HÄR : I .Bry t chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen. 2 . Vispa grädden, men inte för hårt. 3. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Rör även ner grädden lite i taget. Smaksätt ev med konjak. 4 . Varva mousse och kesella gourmet i fyra glas. Stick i moussen med en sked så att det blandas till ett mönster. Garnera med chokladflisor. 5. Låt gärna moussen stå någon timme i kylen till serveringen. recept : berit paulsson foto : lars paulsson vintips: jan Samuelso n Buffé 3/199 9
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40