Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 Bondomeletten liknar en fransk omele
tt med lök, fläsk och potatis som fyllning, och den har troligtvis sitt ursprung i Frankrike. Det finns dock många närbesläktade varianter. En bondomelett kan serveras till såväl lunch som middag, gärna med något grönt till. Den kan också delas i små bitar och ätas som tapas; enklare tilltugg till ett glas vin eller öl. "I ägg finns proteiner vars biologiska näringsvärde är det högsta man kan finna i något enskilt livsmedel. Här finns fett och lecitin, nödvändigt för hjärn- och nervfunktioner, samt enzymer, viktiga för kroppens omsättning och livsfunktion. Dessutom finns vitaminer och mineralämnen. Ett medelstort ägg ger ca tio procent av dagsbehovet av proteiner, järn, vitamin A och B2." Hämtat ur boken Mat, ICA förlaget AB Buffé 3/1999 BONDOMELETT FÖ R 3- 4 PERSONE R 2 potatisar 200 g rökt stekfläsk 2 rödlökar smör till stekning 6 ägg salt, vitpeppar persilja GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och skär potatisarna i små (cm-stora) tärningar. 2 . Skär fläsket i 1/2-1 cm stora tärningar. 3. Skala och hacka lökarna. Fräs potatis, fläsk och lök i lite smör i en medelhet stekpanna. Potatisen ska bli mjuk utan att löken bränns. 4. Vispa samman äggen. Krydav tony wallin recept : Stefan torstensson foto : pepe nilsson da försiktigt med salt och vitpeppar. 5. Häll äggsmeten i pannan. Rör långsamt och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner ner i botten på pannan. 6. Sluta röra när smeten börjar stelna. Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan. Vänd snabbt så att omeletten hamnar på tallriken. Var försiktig så att du inte bränner dig - använd gärna en handduk. 7. Låt omeletten glida ner i stekpannan och stek en kort stund tills den är "fast" i botten. 8. Strö över finhackad persilja och dela omeletten i tårtbitar. II"
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40