Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
MAJ TIPS! Glöm inte mors dag den 27 maj! Alla pra
tar om avokadotoastcocktail GLÖM AVOKADOROSOR och chiliflakes. Sista skriket är att omvandla den trendiga avokadotoasten till en cocktail med grönkål, lime och sockerlag. Doppa glasets kant i en blandning av brödsmulor, salt och chilipulver för den rätta toast-touchen. 4 COCKTAILS / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Superlätta smördegsbakelser till mamma ÖVERRASKA MODERSGESTALTEN i ditt liv med smördegsbakelser den 27 maj! Här har vi lagat dem med mascarpone, lemon curd och färska bär, men de kan enkelt varieras efter smak och säsong. Kom ihåg att fryst smördeg behöver tid att tina! 8 STYCKEN / 60 MIN INGREDIENSER 1 förp frysta tinade smördegsplattor, 400 g 250 g mascarpone 1 ½ msk florsocker 1 dl vispgrädde 1 dl lemon curd 250 g färska bär uppvispat ägg till pensling färsk mynta och florsocker till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Dela varje smördegsplatta på hälften, och lägg på en bakpappersklädd plåt. Använd 50% syntes på sociala medier år 2017 jämfört med året innan. en kniv och skåra varje platta så att de får en ”ram” på en cm. Nagga rutan som är innanför ramen med en gaffel. 2. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 8 –10 minuter, tills de blivit puffiga och gyllene. Låt svalna. 3. Vispa ihop mascarpone, florsocker, vispgrädde och lemon curd till en jämn smet. 4. Peta ner den naggade delen av varje smördegsruta. Bred på mascarponekrämen. Garnera med färska bär och mynta. Pudra över florsocker. 1 dl strösocker 1 dl vatten 1½ dl hackad grönkål 2 msk panko 1 msk flingsalt 1 krm chilipulver Så många fler bilder med avokadomackor 1 avokado 1½ dl vodka ½ dl färskpressad limejuice is GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp socker och vatten. Låt svalna helt. Mixa sockerlagen med grönkålen. Sila genom en finmaskig sil och ställ i kylen. 2. Blanda panko, flingsalt och chilipulver. Använd en lime för att blöta kanten på fyra cocktailglas, doppa i pankoblandningen och ställ in glasen i frysen. 3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokado och vodka slätt och sila genom en finmaskig sil. Ställ i kylen. 4. Skaka avokadovodka, grönkålssockerlag och limejuice med is i en drinkshaker eller glasburk med lock. Sila ner i de frostade cocktailglasen. 11 BUFFÉ #05/2018 › ›
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER